Válogass a stílusok között, találd meg az igazit! 2. rész

A stílusok, ábrándozások közepette, folytatjuk az első válogatásunkat. Ebben a bejegyzésben további stílus típusokat sorakoztatjuk fel, remélve, hogy az első rész segített tisztábban látni ezeket és a mostaniban is felfedezhetünk számunkra tetszetős kialakításokat. Szerezz inspirációt!

Kezdjük is a válogatást!

Skandináv

Lakberendezéskor olyan elemeket használnak fel, amik szimplaságukban és visszafogott ízlésükben mégis művészi alkotásként néznek ki. A fehér árnyalatokat hangsúlyozza a fa, a műanyag, az alumínium és az acél kiegészítők, de a deszka padló is. A tágas terek, természetes fények és néhány kiegészítő jellemzi ezt a stílust. Az alábbi II. kerületi lakás ebben ragyog!

II. kerületi lakások

Tradicionális

Ez a stílus pazar klasszikus bútordarabokat vonultat fel, amik bőséges dekorációs elemekkel egészülnek ki. Az ilyen stílusban berendezett otthonokban sötét, faragott bútordarabokat használnak, amiket a paletta gazdag színeivel dobnak fel. Nem félnek a különböző anyaghasználattól és a görbe vonalaktól. Újlipótvárosban is felfedeztünk egy ilyen klasszikus kialakítású ingatlant.

budapesti ingatlanok

Átmeneti

A modern és a tradicionális stílusokból kölcsönöz. A bársonyos lakberendezés közé becsempésznek modern anyagokat, mint például az acélt, az üveget. A semleges színhasználat nagyon kellemes hangulatot teremt. Ebben a XIII. kerületi ingatlanban a stílus ötvözést szépen megoldották.

új építésű lakások

Francia vidéki stílus

Nagyon jellemzők a fa anyagból készült bútordarabok, amik piros, aranyozott és természetes anyagokkal, valamint kővel, téglával egészülnek ki. Jellemzően megjelennek egyedi porcelán készletek és az ágyterítők is, amik nehéz anyagokat takarnak.

dizájn berendezés

Bohém

Ebben a stílusban berendezett ingatlanok, vintage bútordarabokat tartalmaznak, amelyeket világos kiegészítőkkel, rongyokkal és anyagokkal ruháznak fel.  Szívesen tesznek a földre párnákat, vagy egyéb kényelmes ülőhelyeket. A fantáziadús megoldások mindig jól jönnek! Ezeket alkalmazták ebben az V. kerületi lakásban!

V. kerületi lakások

Rusztikus

A természet ihlette stílus, nyers és be nem fejezett lakberendezési eszközöket használ, amelyeket legtöbbször fából vagy kőből készülnek. Dekorációs elemek szempontjából kedveltek a házon kívüliek felhasználása, de a boltíves plafon is, amely farudakkal díszített. Mostanában a rusztikus dizájnhoz modern elemeket és kiegészítőket is felhasználnak.

stílus

Vintage

A régi tárgyakat hasznosítjuk, színezzük át, amelyeket keverünk új elemekkel is. Annyit azért meg kell jegyezzünk, hogy nem minden tárgy használható fel újra. Minták és a motívumok csokra fedezhető fel, amik kiválóan mutatnak! Ami a színeket illeti, a paletta világosabbjait használják, amiket élénk színekkel variálják. Ha körülnézünk ebben a II. kerületi lakásban, minden térben felismerhetünk vintage elemeket.

stílus

Forrás: https://rocheledecorating.com.au és adorable-home.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Reálértéken 150-200 milliárd forinttal csökkent az agrárhitelek állománya a bankszektorban a szántóföldi növénytermesztés, főleg az egyéni gazdaságok nehézségei miatt.

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

© 2024 (v2.202102)