Otthonok egyedülálló okos megoldásokkal a XIII. kerületben

Ma már egyre több fejlesztő figyel arra, hogy az újonnan épített lakóparkot okosotthon rendszerrel szerelje fel, ez azonban rendszerint csak az termosztátra, esetleg a világításra terjed ki. Bár ezek a rendszerek természetesen bővíthetők, kevés olyan projektet találni, amelyben néhány bővítmény már az alapfelszereltség része. Ha egy ilyen fejlesztés ráadásul az egyik legkedveltebb környéken valósul meg, akkor itt lakást venni kész főnyeremény.

Nem is kell mondanunk, hiszen mára már mindenki tudja: a XIII. kerület a főváros legnépszerűbb kerülete lett a lakásvásárlók és a fejlesztők körében egyaránt. Hihetetlen mennyiségű lakópark építését kezdték meg a kerületben, melyek közül a legnépszerűbbek a Duna-part közelében épülnek.

Aki itt keresgél, változatos felszereltségű lakásokat talál, de egyedülálló okostechnológiát csak a Madarász Viktor utcában épülő Madarász38 projekt kínál. A fejlesztő Metrodom jelenleg is több beruházással van a piacon, melyek közül a Madarász38 lesz az első, ami kiegészül az okosház koncepcióval. Az okosotthon rendszer része itt is egy vezérlőpult, de okos a termosztát, a videó kaputelefon, a villanykapcsoló, a nyitásérzékelő és a mozgásérzékelő rendszer is.

A videó kaputelefon például nemcsak felismeri a lakót, és beengedi, de már a lakásba érkezés előtt bekapcsolja a hűtést vagy a fűtést. A nyitásérzékelő az ablak és az erkélyajtó közelében lévő fűtőtesteknél lekapcsolja a fűtést vagy a hűtést, ha azt szellőztetés céljából kinyitják, míg a mozgásérzékelő hazaérkezéskor felkapcsolja az előszoba világítást, a távollétünkben lejjebb vett hőmérsékletet 22 fokra emeli, és okosredőny megléte esetén a távollétünkben leengedve tartott redőnyöket is felhúzza.

A rendszer számtalan funkcióval rendelkezik, így „Otthon vagyok”, „Távollét”, „Vakáció”, „Éjszaka”, „Nappal” funkcióra is beállíthatjuk, mely ezek alapján fogja irányítani a fűtést, a világítást és okosredőny esetén a redőnyök működését is. A rendszer természetesen még ennél is tovább bővíthető további okosságokkal: dugaljakkal, füstérzékelővel, túlfolyás érzékelővel, kamerával vagy akár okoszárral is.

A ház saját fitneszteremmel és 24 órás portaszolgálattal is rendelkezik. A 291 lakásnak helyet adó, 5 lépcsőházból álló épületegyüttes a Metrodom korábbi projektjeihez hasonlóan egy nagyméretű, közös, zárt belső kertet fog közre, amelyben a pihenőparkon kívül, kifejezetten a gyerekek igényeire szabott, látványos játszóteret építenek, mini csúszdaparkkal, ami kihasználja a kert szinteltolásos kialakítását.

Az alacsony energiafogyasztású, modern lakókörnyezetet kínáló lakóparkból könnyen elérhető a 3-as metró Gyöngyösi utcai megállója, a Duna Plaza, a Duna-part és a Népsziget, valamint iskolák, óvodák is találhatók a közelben.

A cikk megjelenését támogatta a Metrodom.


© 2021 (v150.202005)