Panelből lehet a leggyorsabban önerő egy másik lakáshoz

Akik az újonnan vásárolt lakásuk árát vagy annak egy részét a mostani lakásukból szeretnék fedezni, már érdemes számolgatni, hogy mennyivel előbb tegyék ezt meg. Hazánkban leggyorsabban a pesti panellakásokat lehet értékesíteni a Duna House adatai szerint, 2018 októberében átlagosan 58 nap volt szükséges ehhez az eladóknak. Budán és vidéken is egy picit több időbe telik a panellakások eladása, de minden esetben 2,5 hónap alatt maradt az átlagos forgási sebesség. Tégla lakások esetén már érdemes több idővel számolni, itt a legtöbb esetben már 90 nap feletti, azaz 3 hónap körüli értékesítési időtávval számolhatnak az eladók.

A XV. kerületben is sok jó panel van eladó, például ez. Több infóért kattints a képre!

Az albérletből új lakásba költözni vágyóknak a szerződésüket kell alaposan megvizsgálniuk. Határozatlan időre megkötött szerződések esetén általában 1-2 hónapos felmondási idővel lehet kalkulálni, a határozott időre kötött bérleti szerződések esetében azonban akár a szerződés időtartamából fennmaradó maradék időszak bérleti díját is követelhetik korábbi felmondás esetén.

„Sokan bizonytalanok a lakásvárlás folyamatának időzítésében, pedig általában minden élethelyzetre van jó megoldás. Akár az ingatlanvásárláshoz kapcsolódó jogi és pénzügyi tranzakciók finomításával, akár a régi ingatlanuk értékesítésével kapcsolatban is érdemes szakértői segítséget igénybe venni, hogy csökkentsük az időfaktor okozta tényezők kockázatát.” – folytatta a Duna House szakértője.

Újlakon is egész jó a kínálat a felújított otthonokból. Több infóért kattints a képre!

Általánosságban elmondható, hogy egy új építésű lakás vásárlása – mivel egy jövőben létrejövő, komoly beruházást igénylő termék vásárlásáról van szó – minden esetben üzleti jellegű döntés és kellő körültekintést igényel a vevők részéről is. Az új építésű lakások piacán ugyanis a fejlesztések jellegéből adódóan a beruházók általánosan számolnak azzal, hogy a kivitelezés során felmerülhet késedelem, amelyet a megkötésre kerülő szerződések rendelkezéseibe is beleépítenek. Erre figyelemmel új építésű ingatlant azon vevőknek érdemes lakhatási céllal vásárolni, akik helyzetét egy ilyen körülmény felmerülése nem teszi terhesebbé. „Semmiképpen nem ajánljuk, hogy a vevők a saját, életvitelszerűen lakhatásra használt ingatlanjukat azt megelőzően értékesítsék, hogy a beruházóval konzultálva megbizonyosodtak arról, hogy a projekt befejezése és a birtokátruházás az a vevő által (a saját ingatlanja értékesítése során) vállalt kiköltözési határidőn belül várható.” – hívta fel a legfontosabb tudnivalóra a figyelmet Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Most épülő új lakást Óbudán is találunk. Több infóért kattints a képre!

 

Az MNB Lakáspiaci riportja alapján a 2018 harmadik negyedéves adatok és előrejelzések szerint a jelenleg építés alatt álló budapesti lakások 60 százalékánál csúszik a fejlesztés az eredeti tervekhez képest. Az elhúzódó lakásfejlesztések közel felénél ráadásul fél évnél is nagyobb késedelemmel várható a lakások átadása, amely időtáv már komoly döntésbefolyásoló tényezőként hat az addigi lakhatásunkkal kapcsolatban. A legkönnyebb helyzetben azok az új lakás vásárlók vannak, akiknek jelenlegi lakhatása független az újonnan megvásárolt lakás átadásának idejétől, azaz nem befolyásolja sem annak eladását, vagy albérlet esetén annak felmondásának idejét.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij aláírta: felpörgeti a mozgósítást Ukrajna

Zelenszkij aláírta: felpörgeti a mozgósítást Ukrajna

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Félelmetesen nagyot villantott a TV2 - ekkora duplázást rég láttunk

Félelmetesen nagyot villantott a TV2 - ekkora duplázást rég láttunk

A 15. héten szakadék keletkezett a csatornák közt a nézettségi adatokban.

Csúszik lefelé forint, vészesen közeleg egy határkő

Csúszik lefelé forint, vészesen közeleg egy határkő

Rossz hírünk van: egyre közelebb a 400-as szint.

Az államtól jöttem, és segíteni akarok: rémisztő mondat, de a kibervédelemben most igaz - Klasszis Podcast

Az államtól jöttem, és segíteni akarok: rémisztő mondat, de a kibervédelemben most igaz - Klasszis Podcast

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak. De segíthet ezen a szabályozás? Klasszis podcast.

© 2024 (v2.202102)