Közepesen jó helyen, szép családi ház is belefér a 60 milliós keretbe

Ötven-hatvan millió forintból már Budapest külső kerületeiben is kifejezetten igényes otthont lehet vásárolni, vidéken pedig akár szép családi házat is.

Hatvanmillió forintért Budapesten és agglomerációjában már családi ház kategóriában is szép kínálatot találhatunk. A belvárostól 20 kilométerre található XVII. kerületben például már egy többgyerekes családnak ideális, 210 négyzetméteres, 2+4 félszobás családi házat lehet kapni, amelyhez kellemes kis kert is tartozik – derül ki az OTP Ingatlanpont összefoglalójából.

A fővárosi átlagárat tekintve, a vizsgált hatvanmilliós összegért 121 négyzetméteres ingatlan vásárolható Budapesten a NAV 2018-as forgalmi adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérképe szerint. A pesti belvárosban, a Szervita téren viszont egy harmadik emeleti, napfényes, 42 négyzetméteres, egyszobás lakást árulnak 57,5 millió forintért. (Ezzel a garzon belép a négyzetméterenkénti 1,3 millió forintos klubba, ami még az V. kerület csillagászati árai között is figyelemre méltó.)

Ez a piliscsabai ház is eladó. Több infóért kattints a képre!

Ha valaki szabadon választhat otthont az ország területén, akkor hallatlanul jó, olykor kifejezetten luxus lehetőségeket találhat ebben az árkategóriában. Miskolctapolcán egy 176 négyzetméteres, háromszintes, nappali + 3 félszobás, kiváló állapotú panorámás házat 59,5 millió forintért hirdetnek. Ugyanezért az árért kínálják megvételre azt a skandináv típusú gerendaházat, amely Nyíregyháza-Sóstón található és 230 négyzetméterére a 7 szoba mellé még egy szauna is befért.

Székesfehérváron is találni jó vételt. Több infóért kattints a képre!

A nemzetközi nagyvállalatok által kedvelt városokban persze a lakások is drágábbak, különösen Nyugat-Magyarországon. Győr belvárosától öt perc sétára például szép kertben egy 170 négyzetméteres, 5 szobás családi házat árulnak, ami azonban alapos felújításra szorul. A nagybefektetők eddig nem kényeztették el Pécset, de éppen a napokban látott napvilágot a hír, hogy egy dél-koreai autóalkatrész-gyártó cég Székesfehérvár és Rétság mellett jelentős beruházást tervez a baranyai megyeszékhelyen is. Nem nehéz tehát megjósolni, hogy nem maradnak üresen azok a társasházi lakások, amelyek átadását 2019 nyarára ígérik Pécsett. Közülük egy 125 négyzetméteres, amerikai konyhás, négyszobás otthont 56,9 millió forintért hirdetnek.

Nem rossz darab Vácdukán. Több infóért kattints a képre!

A megyeszékhelyek átlagos négyzetméterárait tekintve, 60 millió forintból 245 négyzetméternyi lakást lehetne vásárolni. A szórás persze hatalmas: Győrben, Debrecenben és Székesfehérvárott nagyjából 190 négyzetméteres családi házak férnek bele ebbe a keretbe. Ezzel szemben Salgótarjánban 695 négyzetméternyi otthon kapható ennyi pénzért (ami testvérek között is 13 átlagos méretű lakótelepi lakás) – persze mindezt csak addig, míg esetleg egy multinacionális vállalat be nem jelenti, hogy éppen ebbe a városba telepíti gyárát. Mert akkor az ingatlanárak ott is elkezdenek majd felfelé araszolni…

Ha tehát valaki nincs egy meghatározott városhoz, régióhoz kötve, mert például távmunkában tud dolgozni, vagy annyira versenyképes szakmája van, hogy szinte bárhol el tud helyezkedni, akkor nagyon megéri kilépni a komfortzónából, és távolabb is körülnézni, mert ugyanakkora anyagi ráfordítással egészen más életminőséget teremthet magának.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)