Kitartóan drágulnak a lakások Győrben is

A megyeszékhelyek közül most már egyértelműen Győr a legdrágább. Az emelkedés várhatóan idén is ütemes lesz.

Győr hangulatos belvárosát elsősorban a lokálpatrióták kedvelik, akik itt mindent egyhelyben megtalálnak. Egyetlen kényelmetlenség a parkolás, pedig nemrégiben adták át a második parkolóházat. Városszerte hatalmas építkezések folynak, vagy állnak előkészítés alatt. Ingatlanfejlesztő és –vásárló egyaránt versenyt fut az idővel. A vevők azért, hogy még az áfa-kulcs emelkedése előtt megvásárolják ingatlanjukat, míg az ingatlanfejlesztők azért, mert most még úgy tudják elindítani az építkezést, hogy a lakásokat az alacsonyabb áfa-kulccsal tudják értékesíteni.

Ez a győri panel is eladó. Több infóért kattints a képre!

Az elmúlt év utolsó két hónapjában is pezsgett az ingatlanpiac Győrben – holott a vevők nem éppen olcsó árakra számíthattak. „A jellemző ügyféligényeknek megfelelő lakás 17 millió forint alatt nem igazán található, még panel sem” – mondta Komádi Csaba, az OTP Ingatlanpont győri központi irodájának vezető értékesítési tanácsadója. A szakember tapasztalatai szerint Győrben a Belvároson kívül a legkeresettebb városrész Nádorváros, a Mosoni-Duna mellett fekvő Révfalu, valamint a Sziget, annak is elsősorban az egyetemhez közel eső része.

Sőt! Ez is eladó panel Győrött. Több infóért kattints a képre!

Győr-Moson-Sopron 305 ezer forintos négyzetméter-átlagárral továbbra is tartja magát a legdrágább megye pozíciójában. A NAV forgalmi adatai alapján készült friss OTP Lakóingatlan Értéktérképből kiderül, hogy Magyarország-szerte 35 járás átlagára haladja meg a 300 ezres szintet. A legfelső árkategóriába tartozik egyebek között több Győr-Moson-Sopron megyei járás is. Továbbra is Győr a legdrágább megyeszékhely a négyzetméterenkénti 315 ezer forintos átlaggal.

Ilyen otthont is lehet most venni Győrben. Több infóért kattints a képre!

Noha Győrben a korábbi nagyon dinamikus áremelkedés után, az elmúlt években lassult a drágulás üteme, az legutóbbi esztendőben így is 18 százalékkal nőttek az ingatlanárak. Ezt részben magyarázza az építési anyagok és a munkabérek emelkedése, az új építésű társasházak kivitelezői a költségek emelkedését át is hárítják a vevőkre. Komádi Csaba szerint az új lakások drágulása 2020-ig még kitart – amit a használt lakások ára is követ majd.

Ilyenkor év vége felé megjelennek a vevők között a cégek is, amelyek éves nyereségük egy részét befektetési céllal ingatlanvásárlásra kívánják fordítani. A lakáskeresők zöme továbbra is magánember. Ahogy más városokban, Győrben is a 60 négyzetméter alatti garzonok és másfél-kétszobás lakások a legkeresettebbek. Ezekből azonban már nincs elegendő a piacon. Állapottól és elhelyezkedéstől függően 15-20 millió forintért megvehetők. Győr lakótelepi lakásainak átlagára négyzetméterenként 286 ezer forint – ezzel a megyeszékhelyek között a harmadik legdrágább város ebben a kategóriában. Ezek a kisebb lakások legalább havi 90-120 ezer forintért kiadhatók. Ha azonban jobb állapotúak, esetleg újak vagy igényesen berendezettek, akkor a bérleti díj felmehet akár 150 ezer forintig is, ami meglehetősen kedvező megtérülésnek számít.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)