Így is berendezhetjük télikertünket!

A télikert kialakítása nagyon jó ötlet, sok funkcióval ruházhatjuk fel a teret. A fedett helyiség fényben úszó nappaliként, wellnessként, vendéglátó teraszként, és növénykertként is funkcionálhat. A kis helyiséget befektetési céllal is kihasználhatjuk. A télikert berendezéskor van néhány irányelv amit követni kell, de ezeken kívül csak a csillagos ég szabhat határt.

Előkészületek során érdemes figyelembe venni ennek tájolását, alapterületét. A zsúfoltság elkerülése érdekében kedvezőbb ha szellősebben helyezzük el a bútordarabokat és a növekvő növényeket. A tájolása befolyásolhatja már eleve, hogy milyen növények kerülnek ide. A stílus általában hasonlít a lakás többi részében látható berendezéshez.

Lássuk milyen télikerteket fedezhetünk fel az Otthontérkép kínálatában!

Aszód központi részén egy nagyon jó beosztású 4+2 szobás, 2-2 fürdős családi házat szemeltünk ki. A hangulatos étkezős-nappali egy légtérben van a konyhával, de innen egy hasonló stílusú télikert is nyílik. A ház garázsa akár üzleti célokra is alkalmas lehet, hiszen egyszerre több kocsinak is helyet adhat.

kert

Egy kisebb méretű kandalló funkcionalitásán kívül még a hangulathoz is javítja. Téli estéken mennyire hangulatos egy romantikus vacsora, beszélgetés közben. A budapesti családi házban levő télikert erre tökéletes példa, de jól láthatjuk azt is, hogy mennyire összhangban van a többi tér stílusával is.

eladó házak Budapest

Amint láthatjuk, a fából készült bútordarabok jellegzetesek a télikertek kialakításakor. Ha ezt még szebbnél-szebb növényekkel fűszerezzük, akkor ez esztétikailag is kellemesebb. Ebben a szigetszentmiklósi otthonban egy ilyen szépen kialakított helyiségen keresztül juthatunk el a 65 m2-es fedett,  infra, illetve finn szaunával és úszómedencével ellátott wellness szigetre.

eladó ház Szigetszentmiklós

Ha megnézzük a választékot, akkor láthatjuk, hogy az is elterjedt, hogy az ebédlőasztalok, növények mellett medence is van. Ebben a 6 szobás nyíregyházi otthonban egy nagy télikert ad helyet egy wellness részlegnek. A család tagjai élményekkel gazdagodhatnak a saját otthonunkban, a medence, jacuzzi, pezsgőfürdő és szauna igénybevételével.

eladó házak Nyíregyháza

Ha az eredeti alapanyagnál szeretnénk maradni, akkor egy fából készült keretet is adhatunk a medencés télikertünknek, mint, ahogy ennél a szentendrei ingatlannál is tették. A növények csak fokozzák az atmoszférát!

agglomerációs családi házak

Forrás: www.a-telikert.hu és http://belsoepiteszet.blogspot.com

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Donyecknél sikeres az orosz gőzhenger, de ezt csak az oroszok állítják

Donyecknél sikeres az orosz gőzhenger, de ezt csak az oroszok állítják

Az ukránok állítólag könnyedén lőhetnek orosz területet is.

Olyan történt szombaton, amire sem az RTL, sem a TV2 nem számított

Olyan történt szombaton, amire sem az RTL, sem a TV2 nem számított

A magyarokat továbbra is egy vetélkedő tartja a markában, szombaton viszont meglepő győztes született a tévécsatornák harcában.

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

A magyarok már három személyt kihúztak a romok alól.

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

A pénzintézetekből létre jött Magyar Bankholding májustól alakítja ki arculatát.

© 2023 (v2.202102)