Így tedd ragyogóvá a sötét téli napokat otthonodban!

Otthonunk megfelelő megvilágítása mindig fontos, de télen különös jelentőséggel bír. A rövid téli nappalok komorságát ebben az időszakban nem is érzékeljük az ünnepi kivilágítás miatt, januárban azonban óhatatlanul úrrá lesz rajtunk a letargia.

Ezen azonban könnyen segíthetünk, és a tavaszig tartó időszakot átvészelhetjük, ha kellemes, meleg fényekkel töltjük meg otthonunkat, amihez a megszokott mennyezeti világításon kívül egy kis extrára is szükségünk lesz. Nézzük, mit tehetünk!

galériás lakások

Vegyünk asztali lámpákat!

Az asztali lámpák ideálisak a lakás azon pontjain, ahol a mennyezeti világítás nem elég például olvasáshoz vagy kézimunkához, de nem csak ilyenkor kapcsolhatjuk fel őket, használjuk őket nyugodtan hangulatvilágításként is, hacsak egy kis melegséget szeretnénk otthonunkba csempészni. Ha meglévő asztali lámpáinkat télen kevésnek érezzük, bátran helyezzünk el belőlük többet is akár olyan kis asztalokra, konzolasztalokra is, melyek mellett egyébként nincs szükségünk rá olvasás vagy egyéb tevékenység céljára. Az asztali lámpák különösen jól mutatnak párban, például egy konzolasztal két végén, vagy a kanapé két oldalán, két kis asztalon.

Az asztali lámpa akár a konyhapult végére is kerülhet, ahogyan ebben az istenhegyi lakásban is látható, ahol több asztali és állólámpa is kiegészíti a mennyezeti világítást.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egészítsük ki a világítást állólámpákkal!

Ahová asztal híján nem tudunk asztali lámpát tenni, oda válasszunk állólámpát. Az állólámpák rendkívül hangulatosak, és ideálisak a sötétebb sarkokba, ha lehet, olyat válasszunk, aminek a magassága állítható.

Ennek a II. kerületi lakásnak a nappalijában egy állólámpa is helyet kapott az olvasósarokban és egy mutatós asztali lámpa is az íróasztalon.

 

Még több képért kattintson a fotóra!

Válasszunk dekorációs fényeket is!

A gyertyák nagyon hangulatosak, de mégsem égethetünk gyertyákat állandóan, szerencsére azonban nagyon szép dekorációs világításokat is lehet ma már kapni. Ennek a debreceni családi háznak a nappalijában, a kanapé felett lévő falikar például már inkább dekoráció, mint fényforrás.

Még több képért kattintson a fotóra!

Nem mindegy, milyen égőt, lámpaburát választunk

Hideg téli napokra a hideg fehér fényű égők helyett, inkább a meleg sárga fényű égőket válasszunk, de egy melegebb árnyalatú lámpabúra is sokat tompíthatja az égő hideg fényét, ahogyan ennek a VIII. kerületi lakásnak az étkezőjében is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Szökőárszerű terhelés érte a csomagküldő rendszert.

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentették az alapkamatot.

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Mintegy 43 ezer négyzetméterrel bővül, ennek engedélyezése már el is indult. 

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Az Európai Parlament jóváhagyta ennek meghosszabbítását.

© 2024 (v2.202102)