Miért más egy resort mint egy lakópark?

Hatalmas zöld terület, dimbes-dombos környezet, a természet közvetlen közelsége, tér, szabadság, csend, nyugalom, kiemelkedő szolgáltatások, magas színvonalú üzemeltetés, exkluzív lakóépületek, tágas terek, különleges élmények. Nagyjából ezek a kulcsszavak jellemeznek egy resortot – véli a legtöbb szakértő, megjegyezve, hogy egy ilyen ingatlan együttes nem téveszthető össze egy lakóparkkal. Mint mondják: a lakóparkoktól eltérően itt a kikapcsolódásról, feltöltődésről, élményről szól minden. Távol a városok nyüzsgésétől, zajától, mégis igazán inspiráló környezetben. Legyen szó akár csak néhány napos tartózkodásról, vagy életvitel szerű ott létről, resortban lenni, ott élni egy teljesen új tapasztalat.

Sütő András, a Zala Springs Golf Resort nevű zalai komplexum mester tervének megálmodója utalt rá: egy-egy ilyen kerítéssel körbe vett, őrzött terület és lakóegységei szakítanak a hagyományos hétvégi házra alapuló státuszképpel. Itt a szabadidő és a hétvégi kikapcsolódás tényleg a pihenésről és feltöltődésről szól, nem kell foglalkozni a kertrendezési munkával, vagy karbantartással. Életvitel tekintetében messze távol áll egy lakópark vagy egy üdülő időmegosztásos (time sharing) élményétől.

A resorthoz tartozás, mint státusz és életforma, az Egyesült Államokból indult el. Az élményt fokozza a számtalan lehetőség. Nem csak programok, hanem kapcsolatok tekintetében is. Ebben a különleges környezetben kiemelkedő emberekkel találkozhatunk, így remek összeköttetéseket alakíthatunk ki – érvelt a tervező.

A néhány éve indult zalai beruházás során eddig három lakóépület készült el és 2019-ben több újdonság is várható. „Minden épületnek önálló tervezője és ebből kifolyólag egyedi és jól megkülönböztethető stílusa van. Így a különböző ízlésű és preferenciájú emberek is megtalálják maguknak azt az opciót, ami kielégíti az igényeiket.” – fűzte hozzá Sütő András.

A 2017-ben átadott épületben a LIMA Design tervezte a stúdió lakásokat, melyekben a tisztaság és a luxus a fő hívó szavak. Az újonnan átadott Executive Apartmanház koncepciója már a pécsi APM Consulting nevéhez fűződik. 2019 újdonságai közt van egy új tóparti lakóingatlan, melynek tervezése Prof. Bachmann Bálint nevéhez kötődik. A munkálatok már elkezdődtek. Folytatva a korábbi koncepciót itt is nagy üveg felületekre, nyitott terekre számíthatunk és számos új környezettudatos megoldással egészül ki – tájékoztatott Sütő András. Szintén a tulajdonosok és leendő befektetők igényeit figyelembe véve készül majd a resort fürdőháza, melyet a Pro Architectura és Nívó díjas Nagy Csaba és Pólus Károly tervez. A zalai komplexum első luxusvillájának tervezője Demeter Nóra.

A cikk megjelenését támogatta a Zala Springs Golf Resort fejlesztője.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

A Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégia nagyon eltérő részletezettségű és konkretizáltsági szintű.

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

© 2024 (v2.202102)