Így válaszd el praktikusan a teret!

Lakberendezéskor a kis, városi lakásokban a helytakarékosság a legfontosabb szempont, ezért is választunk a lakásunkba olyan megoldásokat, hogy ezt valamiféleképp segítse.

Bár tudjuk, de kevesen alkalmazzuk, hogy a térelválasztást nemcsak falakkal érhetjük el, léteznek egyszerűbb megoldások is. Főleg a modern otthonokban. Itt sokszor olyan megoldásokat fedezhetünk fel, amik kis és nagy méreteikben elhatárolják a különböző lakásrészeket. A kiválasztott elképzelések transzparens hatást keltenek, de mégis jól funkcionálnak.

Budapest eladó lakásai között néztünk körül, és ezekkel a jobb-rosszabb kialakításokkal találkoztunk. Ezek mellett természetesen okos külföldi példákat is felsorakoztatunk.

Az első ilyen elem a nem átlátszó függöny, ami sokszor megadhatja a kellő intimitást, de ugyanígy szórakozásra alkalmas terek különválasztására is alkalmas, ha elég nagy a lakás és az áthallatszó zajok, hangok nem zavaróak.

térelválasztás

Alább, ebben a befektetésre is kiválóan alkalmas 1 szobás lakásban a képen látható megoldást tartották hasznosnak, hogy egy kis intim teret biztosítsanak az ágy körül. A fehér térelválasztó egy régies hangulatot idéz.

eladó lakások IX: kerület

Ebben a VI. kerületi otthonban pedig az áttekinthető polcok kellemesen elkülönítik a bejárati ajtónál levő kis előszobát, a konyha-étkezővel.

Újszerű lakások

Két teret, egy fekete keretes, üveges, nagy ajtóval is elválaszthatunk. A képen láthatjuk, hogy az egységesség megtartásáért és a trendi kinézet érdekében, több helyen is kipróbálhatjuk ezt a stílust.

1 szobás lakások

Az általában fából készült elképzelés, ellát dizájn és térelválasztási funkciót is.

Forrás: https://freshome.com/


© 2021 (v150.202005)