Látványos rönkházak mesés környezetben!

A rönkházak igen látványos darabok, ráadásul eléggé nagy ritkaságnak számítanak a piacon. Kinézetük mindig “viszi a prímet”, de a szép, zöld környezet, amiben jellemzően az ilyen házak belesimulnak, az is elvarázsol minket. Gyakran patak, tavak partján, erdőkben, zöld övezeti részeken helyezkednek el, így a friss levegő mellett extrákat is kínálnak.

Mindenkinek mások az elvárásai és szükségeltei, de érdemes az alapinformációkat is végiggondolni mielőtt még belevágunk a keresgélésbe.

A legegyszerűbb ha sorra vesszük a rönkházak előnyöket és hátrányait, amelyek akár döntő tényezők is lehetnek a választás során.

Előnyök:

– A fa anyag szigetelő képessége kedvező lehet, ez maga után vonja azt, hogy nagy mennyiségű energiát is megtakarítunk, nem kell annyiszor bekapcsolni a fűtést, a légkondit és a ventilátort.

– Az esztétikus kinézet is fontos, különlegessé teszi a külső és belső tereket.

– Előnyként az is megemlíthető, hogy a fa egy rugalmasabb anyag, ami már építkezéskor is előtűnik, de ha módosításokat szeretnénk végezni, akkor ez könnyebben véghezvihető.

Hátrányok:

– A fa anyaga könnyebben degradálódik, korhad, gombásodhat, de a baktériumok is gyakrabban megjelenhetnek. Kezelni, festeni kell rendszeresen néhány évente.

– A nap, víz, szél mind befolyásolhatják a fa állapotát.

– És amivel még elővigyázatosak kell legyünk, az a gyúlékonysága. Bár ez inkább egy klasszikus tévhit, hiszen a beton vagy a téglaház is ugyanúgy felgyulladhat.

Az Otthontérkép kínálatában időközönként körbenézünk, hogy összegyűjtsük az újabban megjelenő eladó rönkházakat. Most ezek közül válogattunk.

Első darabunk egy pécsi 4 szobás ház, ami 2003-ban épült. A 150 nm-es kétszintes otthon egésze rönkből épült, ami már kívülről levesz a lábunkról. A fa elemek a belső terekben is hasonlóan megteremti a kellemes atmoszférát.

pécsi családi ház

Rakacán egy tó-parti rönkházra bukkantunk, amihez még saját stég is tartozik. Lakhatási vagy nyaralási célból épült házból kitekintve káprázatos panorámában részesülhetünk. A praktikus és helytakarékos, minőségi kialakítások akár 15 személy jelenlétét is lehetővé teszik.

felújított házak

Szada, gyönyörű természeti környezete egy borovi fenyőből épült rönkházat is rejt. A 2010-es évszámú családi fészek földszintjén egy étkező-konyha nappali, egy szoba, egy kamra és egy közlekedő van. A tetőtérben pedig egy fürdő, közlekedő, 2 szoba is található, ezek közül a nagyobbik külön is választható. Az 1560 nm-es telken két tárolót és egy egyedi kialakítású fa játszóházat is találhatunk.

Szadai házak

Hévízgyörkön, egy prémium kategóriás, felújított állapotban levő rönkházban ízléses megvalósításoknak lehetünk szemtanúi. Az óriás telken fekvő ingatlan minden tere világos és barátságos. Az elosztása lehetővé teszi a szobák mellett, egy télikert és egy gardrób jelenlétét is. A közelben levő tó a horgászóknak és a csónakozni vágyóknak kellemes időtöltési opció lehet.

eladó rönkházak

Páty csendes környezetében ez a kétszintes rönkház is minden igénynek megfelel. Megközelíthetősége is kedvező, Budapesttől 20 percre található, elérhető Zsámbék, Telki illetve Biatorbágy felől. Az ikerház két részből áll, amik egymástól elszeparáltak, külön kertrész és bejárat van. Az otthon egyik különlegessége a fűtésre is használható pompás kinézetű kemence.

pályi családi házak

 

A cikk egy részét a www.homify.ph oldalon található javaslatok alapján szedtük csokorba.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az Aranyszarvassal méltóztatott tovább gyarapodni Mészáros Lőrinc földesúr birodalma

Az Aranyszarvassal méltóztatott tovább gyarapodni Mészáros Lőrinc földesúr birodalma

Czerván György fideszes képviselőnek is fontos lehet, hogy a felcsúti milliárdos sikeresen vigye tovább a céget.

Szaftos részletek derültek ki egy sportpanamáról

Szaftos részletek derültek ki egy sportpanamáról

Költekezés magas szinten.

Megkopasztja az önkormányzatokat a kormány

Megkopasztja az önkormányzatokat a kormány

Felemás a mérleg.

Európai ingyenbérletet kaphatnak a fiatalok

Európai ingyenbérletet kaphatnak a fiatalok

35 ezren kaphatnak Interrail bérletet.

© 2024 (v2.202102)