Szeretne zöldben, jó áron, mégis mindenhez közel lakni?

Új budapesti lakás, kellemes külvárosias környezetben, mégis mindenhez, még a belvároshoz is eléggé közel, jó környéken? Találni ilyet emberi, elérhető áron? Lehet, hogy túl sokat akarunk egyszerre. Ha pedig ilyen feltételek mentén keresünk magunknak újabb otthonokat, akkor nem lesz könnyű a választás – gondolhatjuk.

Sokan talán nem néznek eléggé alaposan körül, és nem veszik észre azokat a gyöngyszemeket, amelyek a „tengerparti csillogó homokban” hevernek. Mi azonban sokat böngésszük az új építésű ingatlanok piacát is, így számos, első látásra kijjebb eső, ám valójában remek lokációt jelentő fejlesztésre bukkanunk.

Most éppen Rákospalotán, a XV. kerületben néztünk szét, és meg kell vallani, a rengeteg panellakás és öreg ház, házrész mellett van ugyan néhány szép, lakóparkos rész, ugyanakkor új építésű lakást keveset találni a kerületben. Itt van például a kerület egyik legjobb részén, a 3-as metrótól pár percre, a Hubay Jenő téren épülő Hubay Garden Lakópark.

Mit lehet tudni erről? Először is, hogy amikor keresgélünk, igyekszünk olyan új építésű lakóparki lakásokat ajánlani, amelyek fejlesztője ismert, elismert név az adott szakmában, hiszen a többség – néha sajnos nem is alaptalan – aggodalma az, hogy nem épül meg, vagy nem épül meg időben az új lakás, amire olyan régóta vágynak.

Efféle nem fordulhat elő az olyan fejlesztéseknél, mint például Hubay Garden, amely mögött az ismert Grabarics Építőipari Kft. áll. Ez a vállalat bő negyedszázada, 1993 óta van jelen a piacon, 210 projektet épített összesen 700 ezer négyzetméternyit, ráadásul ezt a kis lakásszámú, hat tömbben 10-10 otthonból álló lakóparkot referencia projektként építik, azaz nagy valószínűséggel „apait-anyait” beleadnak a kivitelezésbe. A hírek szerint újabb lakóépületeket is felhúznak majd a kerületben.

A jó ingatlan fő ismérve a remek helyszínválasztás. A Hubay tér e szempontból kiváló, mert a XV. kerületnek nem csak az egyik legjobb, kerületi központban lévő, újabb építésű házak tucatjaival körülvett része, hanem a 3-as metró újpesti végállomása (rengeteg üzlettel, szolgáltatással) is csupán 5-6 perc busszal, 2 perc autóval. Érdemes megint rácáfolni a távolság illúziójára: a Rákospalota-Újpest elővárosi vasúti megálló is igen közel van a Hubay térhez. A vasúti megállóból pedig negyed óránként járnak a Nyugati Pályaudvarhoz a modern, zónázó vonatok, és mindössze 13 perc alatt beérnek oda!

A közelben mindemellett nem csak egy kerületközpont szokásos posta, rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola szolgáltatásai vannak meg, hanem egy rengeteg üzletből álló, újpesti Stop-Shop is sétatávolságra lesz. Azaz ott is akad például bank, hipermarket, divatüzlet, drogária és étterem.

Úgy érzem, sikerült máris eloszlatni azt a tévhitet, hogy egy XV. kerületi új lakás messzebb van a várostól. Mert, ha például Zuglóban a népszerű Paskál környékével vetjük össze, nagyságrendekkel közelebb leszünk itt a városhoz, még autóval is. Ha kilométerben nem is, percben kifejezve mindenképpen; különösen, ha a közösségi közlekedést nézzük. Ráadásul egy felújított Zuglói panel áráért elcsíphetjük itt akár a kisebb, akár a nagyobb lakásokat.

Nem csak a műszaki tartalom, de a sokszor kritikus tájolás is remek, mert az épületnek jellemzően rengeteg napfényt kapó ablakai vannak – ellentétben sok projekttel, ahol a relatíve olcsóbb lakások északi fekvéssel szomorítják a lakók életét. Akik így csak nyár közepén, akkor is csak reggel vagy este látnak némi napfényt besütni a lakásba.

Egy szó mint száz, bátran nézzünk körül egy kicsit kijjebb is, mint a zsúfolt, belvárosi belső kerületekben. Mert ami látszatra egy kicsit távol esik a város bűzétől, zajától, az közel sem biztos, hogy a valóságban is olyan távol van. Mert a távolságot egyre több helyen inkább percben, nem pedig kilométerben mérik!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tarthatatlan a helyzet: mi lesz a postások fizetésével?

Tarthatatlan a helyzet: mi lesz a postások fizetésével?

A szakszervezetek sürgős bérmegállapodást akarnak.

Új adatbázissal üzennének hadat a dráguló magyar élelmiszereknek

Új adatbázissal üzennének hadat a dráguló magyar élelmiszereknek

Az árfigyelő adatbázis létrehozását Nagy Márton minisztériuma is támogatja.

Elhallgatta az MTI, hogy a lengyelek is sürgetik Magyarországot a svéd NATO-csatlakozás miatt?

Elhallgatta az MTI, hogy a lengyelek is sürgetik Magyarországot a svéd NATO-csatlakozás miatt?

Mintha párhuzamos valóságba került volna a magyar és a lengyel elnöki kommunikáció.

Orbán Viktor nagyon kínos kérdést kap ma Brüsszelben

Orbán Viktor nagyon kínos kérdést kap ma Brüsszelben

Elege van a svédeknek a NATO-bővítés körüli izmozásból.

© 2023 (v2.202102)