Családok csodás birodalma, Angyalföld központja

Miért nem olyan környezetben, olyan modern, közösségi miliőben neveljük a gyermekeinket, amelyet megérdemelnek? Szerencsére ezt, a korábbinál sokkal igényesebb szemléletet a nagyobb ingatlanfejlesztő cégek is elsajátították, és ma már akadnak olyan modern házak, amelyek az igényesebb vevőkört célozzák. Cikkünkben ilyeneket kerestünk – és találtunk – Angyalföldön.

Bővül még, vagy már bővült is a család? A pályakezdéskor kialakított otthon már semmiképp sem elegendő a gyerekekkel? Elege van a zsúfolt, hangos és nem éppen makulátlan tisztaságú környékből, vagy éppen a családi háza esik túl messze?

Ha ilyen, vagy efféle kérdések foglalkoztatják Önt is, akkor nincs más hátra, új, nagyobb lakást kell nézni. A használt piaci kínálat ugyanakkor csapnivaló, még a nívós környékeken, például Angyalföldön is. Közel sem csak arról van szó, hogy energiapazarló vagy rossz elosztásúak az otthonok, vagy egy vagyont (és sok erőt, energiát) emészt fel a felújításuk; hanem arról is, hogy még a jobb környékeken is előfordulhatnak rossz lakóközösségek, igénytelen lépcsőházak. Vagy, ha ezek rendben vannak, akkor az árak közelítik az új építésű ingatlanokét, akkor is, ha a felújítás nyűge még a nyakunkon marad.

A család viszont felelősséget is jelent. Miért nem olyan környezetben, olyan modern, közösségi miliőben neveljük a gyermekeinket, amelyet megérdemelnek? Szerencsére ezt, a korábbinál sokkal igényesebb szemléletet a nagyobb ingatlanfejlesztő cégek is elsajátították, és ma már akadnak olyan modern házak, amelyek az igényesebb vevőkört célozzák. Mindezt ráadásul úgy, hogy még az ötszázalékos lakásáfa árakra gyakorolt áldásos hatását is élvezhetjük.

Ezúttal a már említett, igen nívós és a városhoz kifejezetten közeli Angyalföldön néztünk szét. Ha pedig igényes vevőként gondolkodunk, akkor a helyszínválasztás kritikus dolog. Mi a kifejezetten zöld, de mégis mindentől pár percre lévő, központi Béke tér környékét szemeltük ki. Itt is az egyik legérdekesebb fejlesztést, a Metropolitan Garden lakóházat.

Lehet, hogy elsőre csak egy nívós lakóháznak tűnik ez a projekt, de ha jobban megnézzük, rengeteg extrát kapunk. A családok nagyobb lakásaira is vonatkozik az, hogy csak a vételár egytizedét, az önerőnél is kevesebbet kell a szerződéskor kifizetni, a kilencven százalékot pedig csak akkor, ha elkészül a lakás, ami ráadásul még az öt százalékos, szuper-kedvezményes áfa alá esik, így tehát az ár is több mint korrekt.
De a hasonló ajánlatok közül kiemeli a Metropolitan Gardent, hogy 2-3 perces sétatávolságra két óvoda is található, valamint egy hatalmas zöldfelület, frissen felújított parkkal (Florisdorf sétány), és az épülő projekttől 3-4 háznyira található a Béke téri játszótér is.

Ha ez nem lenne elég, akkor a fejlesztő még a ház egyik helyiségét is játszószobává alakítja, kizárólag a házban lakók céljaira, ha már szétszedték a gyerekek a lakást, vagy meg akarják hívni barátaikat. Olyan kényelmi szolgáltatás, ami az ide költözők életét teszi könnyebbé. Ezt szolgálják a ház egyéb közösségi szolgáltatásai is, mint a közösségi takarítási megoldás is, vagy éppen a távoli fűtésvezérlés és az okos dugalj, vagy a rendelhető távvezérelhető riasztó, távoli klíma-, redőny- és világításvezérlés.

Hasonlóan időt spórol a házon belüli, saját 0-24 órás csomagátvételi lehetőség, vagy a lakók általi csereberén alapuló könyvtár és egy közösségi fészer, mégpedig ingyenesen igénybe vehető szerszámokkal az otthoni barkácsoláshoz. És ha ez nem lenne elég, lesz egy közös nappali-társalgó is, ahol társasági életet élhetnek a lakók, nem utolsó sorban pedig a közösség a kertben is formálódhat: a ház tágas belső kertjében barbecue, grillező hely lesz a közös kerti sütés-főzéshez.

A finanszírozási helyzet pedig soha nem volt ilyen jó: a családvédelmi akcióterv részeként nyártól rendkívüli módon megkönnyíti, hogy a fiatal házaspárok további tízmillió forintos, teljesen kamatmentes hitelhez juthatnak!

Plusz tízmillió kedvezményes hitel jár már a kétgyermekeseknek is, a háromgyermekeseknek pedig 15 millió a keret, és bármilyen drága lakásra el lehet ezt költeni. Mi több, nem zárja ki a jogosultságot a meglévő lakástulajdon sem, azaz azok is igénybe vehetik tehát, akik nem adják el a lakásukat. (Ha pedig a meglévő ingatlant mégis értékesíteni kívánják, akkor annak eladási árát tovább kell forgatni az új lakóingatlan vételárába.)

A lényeg pedig, hogy a kamatok is alacsonyak jelenleg, tehát talán nem is lesz többé ennyire ideális pillanat ahhoz, hogy egy új lakás vásárlásába belevágjon a család. Akkor is, ha csak egy gyermek van, hiszen a 2. gyermek születésekor 1 milliót, a 3. gyermek érkezése után pedig 4 millió forintot vállal át a kormány a családok jelzáloghiteléből!

 

A cikk megjelenését a Metropolitan Garden fejlesztője, a LIVING támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

A Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégia nagyon eltérő részletezettségű és konkretizáltsági szintű.

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

© 2024 (v2.202102)