Tisza-tó, egy különleges gyöngyszem

A fejekben sokszor csak a Balaton, esetleg a Velencei tó létezik, pedig Pest belvárosától másfél órányira, BMW gyárnak majd otthont adó Debrecentől 30 percre, bizony akad az országnak egy harmadik nagy tava is, a Tisza-tó. Ennek a tónak egy egészen különleges adottságú helyszínére építenek most egy új, luxus színvonalú, kis lakásszámú nyaraló-apartmant. Megmutatjuk, milyen klassz lesz!

Aki jár már a Tisza-tónál, az tudja, hogy egészen varázslatos természeti szépséggel állunk szemben. A madárvilág páratlan, a gyönyörű nádasok, erdők, tavirózsák, a szinte érintetlen nyugalom világa ez. Talán elcsépelt, de igazán ide illó szóval: egy felfedezetlen gyöngyszem. Aki tényleg ki akar szakadni a nagyvárosi nyüzsgésből, annak a Balatonnal szemben kifejezetten elsőrangú alternatíva a Tisza-tó. Itt az elmúlt években gombamód szaporodtak az új és a teljesen felújított házak, de azért még közel sincsen arról szó, mint amekkora nyaraló-áradat a Balatonra, vagy akár a Velencei tóhoz érkezik évről-évre.

Ha ráadásul e tó páratlan és közvetlen panorámájára szeretnénk ébredni minden ott töltött reggelen, akkor kevés lehetőségünk van. Az árvízvédelmi töltésen belülre nem lehet lakóházat építeni, a gát túloldalán viszont, az alföldi terepviszonyok miatt ugyanakkor szinte csak egyetlen jó pont van a Tisza-tónál, ahol közvetlen vízre néző házak alakíthatók ki.

Amikor körülnéztünk errefelé, akkor ráleltünk egy vállalkozásra, amely épp ezt a páratlan pontot szemelte ki arra, hogy új építésű, teljesen emberléptékű, akár nyaralóként is használható lakásokat alakítson ki. Közvetlenül a vízparton mindeddig nem igen volt efféle ingatlan beruházás.

Tiszafüreden tehát, nagyon fontos, hogy a gát árvíztől védett oldalán, de mégis, közvetlen rálátással a tiszafüredi Holt-Tiszára épül az Opus Tisza projekt mindössze tizenegy lakásos társasháza. A pompás kilátás érdekében elegáns, pillérekre emelt lakások 63 nm alapterületűek, 8,5 nm-es erkéllyel. A földszinten további 35 nm-es fedett terasz és két autóbeálló van. Ezzel egy lakóegység majdnem 130 négyzetméteres, amely mindenre elég, mégsem fenntarthatatlanul óriási, mint egy önálló családi ház a környéken. És persze itt is saját kertet kapunk.

További előny, hogy minden otthon modern, energiatakarékos, zöld energiával megoldott hűtés-fűtés rendszert kap és számos további extrát. Például – mint már kiemeltük – a Tisza-tónál csak itt található olyan belterületi, beépíthető rész, ahonnan zavartalan a rálátás a vízre. Mi több, a tó természeti adottságai miatt ez nem is fog megváltozni!

Ez pedig azt jelenti, hogy a tó körül ezek a lakások lesznek az egyetlenek, amelyek örök panorámával rendelkeznek. Ezen felül a helyszín is igen jól eltalált: ennek köszönhetően a lakásoktól a legtöbb kikötő, szabadidős és sportolási tevékenység, bevásárlási lehetőség, étterem és cukrászda gyalog, pár perc sétával megközelíthető! Autóval a Hortobágyi Nemzeti Park fél óra, Eger 40, Debrecen pedig 50 perc. Aki pedig azt gondolja, hogy Budapesttől nagyon messze van, nem is tévedhet nagyobbat: mindössze 140 km Tiszafüred a fővárostól, azaz a belvárostól másfél óra, de aki az M3-as közelében lakik a fővárosban, vagy környékén, annak még annyi sincsen.

Érdemes tudni azt is, hogy Tisza-tó az ország harmadik legdinamikusabban növekvő turisztikai desztinációja, és bár a szálláshely kínálat bővül, de azért elmarad a mai tehetősebb családok igényeitől, azaz minőségi szálláshely így még mindig kevés van. Tehát befektetésként is érdemes meggondolni egy ilyen vételt.
Egy efféle, hasonló alapterületű szállás 30-35 ezer forint vendégéjszakánként, ugyanakkor a jó hely, a szolgáltatások közelsége, a magas színvonalú ingatlan és a megfizethetetlen panoráma miatt szezonban akár napi 40-45 ezer forintos kiadási árat is elérhetünk, ha épp nem lakjuk a nyaralónkat. Számoljunk csak…

És még a napi kiadási macerával sem kell vesződnünk, a beruházót megkeresve elmondta: ha befektetésként tekint valaki az ingatlanra, akkor az értéknövekmény mellett tartós bérbeadással is növelhető a bevétel. A lakás a tágabb régióban dolgozó hazai és külföldi munkavállalóknak is kiadható, például a néhány év múlva Debrecenben gyárat nyitó BMW külföldi vagy hazai vezetőinek. Magyarán az értéknövekedés és a befektetés megtérülése szinte borítékolható.

A cikk megjelenését az Opus Tisza Property Kft. támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

© 2024 (v2.202102)