Tökéletes bárszék és lámpa párosítások konyhaszigetekhez

Bizonyos dolgok csak párban az igaziak, így van ez a bárszékekkel és a mennyezeti lámpákkal is, amelyeket a konyhaszigetünkhöz választunk. Mutatjuk a legmenőbb párosításokat!

Mostanában nagyon népszerűek a gömb alakú lámpák, készüljenek akár üvegből, villanykörtéből, vagy újrahasznosított üveg palackokból, réz, nikkel vagy porszórt fekete acél foglalattal. A gömb alakú lámpát stílusától függően sokféle székkel párosíthatjuk.

Ha egy kis rusztikus hangulatot vinnénk, a konyhánkba válasszuk az üveg palackokból készült lámpákat, fa bárszékekkel.

Ugyanezen lámpákhoz Cherner székeket választva, összeállításunk máris tökéletes lesz egy midcentury modern stílusú konyhába.

Ha az 50-es évek stílusa a kedvencünk a bőr bárszék legalább ilyen jó választás, egészítsük ki gömb lámpával fekete és réz foglalattal.

 

Egy igazán elegáns konyhához pedig érdemes gömb lámpákat réz foglalattal és diószínű Cherner székeket beszerezni.

De ebben a soroksári családi házban például a fekete bőr székek és a fekete porszórt lámpaburák képviselik a modern eleganciát.

 

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Lámpásokhoz

A lámpásokhoz remekül illenek a tengerparti hangulatú fonott székek, különösen, ha a lámpások kerete és a konyhasziget is tengerészkék színű. Ez esetben a kiegészítők közül ne felejtsük ki a pirosat sem.

A nikkel keretű, teljesen átlátszó üvegű lámpásokhoz az akril székek is remekül passzolnak. Ez a páros rendkívül könnyeddé és légiessé teszi a teret.

 

Légiességük miatt a lámpások az indusztriális stílusú konyhákba is kiválóak, ebben az esetben válasszunk hozzájuk fából és fémből készült bárszékeket.

Ennek a XVI. kerületi családi háznak a konyhájában a sziget nem kapott külön megvilágítást, pedig ezekhez a székekhez is remekül passzolnának a fehér keretes lámpások.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hatalmas réz lámpákhoz

A réz lámpák szintén az indusztriális stílusú konyhákban mutatnak remekül, válasszunk hozzájuk rusztikus indusztriális stílusú székeket, amelyek akár feketére festett lámpaburákkal is jól mutatnak.

Ha azonban a székeket cseréljük le, az elegáns konyhákba kapunk egy igazán nyerő párost.

Csiszolt nikkel lámpákhoz

A vintage stílusú, csiszolt nikkel foglalatú, bordázott üveg lámpák remek párost alkotnak a csiszolt alumínium székekkel. Ez a párosítás szuperül feldobja az unalmasnak kikiáltott fehér konyhákat.

Külföldi képek forrása: houzz.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Mire lesz elég a lassuló reálbér-emelkedés?

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

3-6 forintos olcsóbbodást jelentettek be, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.

Áll a bál a Kremlben

Áll a bál a Kremlben

Ezek az elmúlt órák főbb eseményei.

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Ezúttal az Erste Befektetési Zrt. kapott 15 millió forintos bírságot.

© 2024 (v2.202102)