A IX. kerületben lehet az Airbnb jövője!

Az Airbnb nagyot szólt, mikor berobbant a magyar lakáspiacra, a Budapest tágabb értelmében vett belvárosában lakóingatlannal rendelkező tulajdonosok hirtelen áttértek a hosszú távú kiadásról a rövid távra. Sok társasház, és helyenként a kerületi önkormányzatok sem nézték azonban ezt jó szemmel, így az V., VI., VII. és VIII. kerületekben mára már számos korlátozást vezettek be. Ezeken a felkapott kerületeken kívül azonban van még olyan része a fővárosnak, ami izgalmas lehet a turisták számára, ahol érdemes lehet Airbnb céljára lakást vásárolni. A IX. kerület jó példa erre.

A VIII. kerület példáján felbuzdulva Ferencváros önkormányzata is belevágott a rehabilitációba, és a Ferenc körút, Üllői út, Könyves Kálmán körút, Soroksári út által határolt terület lassan egy sok parkkal és szépen felújított vagy új építésű épületekkel tarkított övezetté válik.

Ezen az övezeten belül is kiemelkedő a Petőfi hídtól a Rákóczi hídig, a Soroksári út mentén kialakuló új lakóövezet: a Millennium-negyed, melyet ma már új Corvin-negyedként emlegetnek. A területen először irodaházak bukkantak fel, de a kulturális és bevásárlási lehetőségek: a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Lurdy Ház, a Lechner Ödön fasor, a klinikák, egyetemek vagy például a buai oldalon az InfoPark közelsége, és a belváros könnyű megközelíthetősége miatt a környék egyaránt vonzó lehet, akár saját célra, akár hosszú- vagy rövidtávú lakáskiadás céljára keres valaki ingatlant.

Sőt, aki Airbnb-ben kiadható lakást keres, az nem is járhatna jobb helyen! A Millennium-negyedben új építésű lakást is találunk szép számmal, de szépen felújított, újszerű állapotú lakásokra is bukkanhatunk, amelyeknek az átadására nem kell várni.

Egy ilyen lehetőség ez a Liliom utcai lakás, mely nemcsak kiváló elhelyezkedése, szépen felújított állapota és kitűnő elosztása, hanem például két fürdőszobája miatt is kiváló választás rövid távú kiadás céljára.

A 80 nm-es saroklakás 3 szobával rendelkezik. Előszobájából nyílik a tágas konyha, ebből egy kétszárnyú ajtón keresztül léphetünk a nappaliba. A nappaliból nyílik a nagyobbik hálószoba, mely saját kádas fürdőszobával rendelkezik, az előszobából közelíthető meg a kisebbik hálószoba, melyhez zuhanyzó is tartozik, illetve az előszobából nyílik még egy kézmosós vendég WC.

A lakásnak kiválóak a közlekedési feltételei, hiszen közel van a Boráros térhez, mégis elég távol a forgalmas Soroksári úttól ahhoz, hogy csendes legyen. Egy befektetés céljából vásárolt lakásnál fontos szempont a berendezés is. Ennek a gyönyörűen berendezett lakásnak a beépített bútorai a vételár részét képezik, de a többi bútor is nagyon kedvező áron megvásárolható.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tett egy apró lépést a forint

Tett egy apró lépést a forint

Olcsóbb lett az euró és a dollár. 

Állami mankó nélkül beszakadhat a napelemes piac

Állami mankó nélkül beszakadhat a napelemes piac

Szükség lenne az energiatárolási kapacitásokra, pályázati támogatások nélkül azonban a lakosságaligha fog beruházni.

© 2024 (v2.202102)