Terjednek a digitális raktár-megoldások

A digitalizáció hatása alól a szállítási és raktározási szektor sem tudja kivonni magát. Itt is növekszik az igény a korszerű IT megoldások iránt, hiszen ezek látványosan növelhetik az ágazat versenyképességét. A Modern Vállalkozások Programja keretében szakmai párbeszéd zajlott az iparág meghatározó szereplői közt a közelmúltban. A Nemzeti Logisztikai Összefogás kiemelten kezeli a digitális technológiák terjesztését és alkalmazását.

Nem csak a termelésben vagy a kereskedelemben, de a raktár-megoldások és a logisztika egészének területén van létjogosultsága a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projektnek. Ennek célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások innovatív szemléletének és naprakész üzleti tudásának növelése; valamint az IKT eszközök és alkalmazások készségszintű, professzionális használatának, a vállalkozások elektronikus gazdaságba való beilleszkedésének javítása. A program – és a kapcsolódó finanszírozási lehetőségek – életre hívásának indoka, hogy a digitális átalakulás, az Ipar 4.0 előretörése már gyakorlatilag minden iparágban érzékelhető hatással bír, üzleti modelleket módosít, átalakítja a vállalati folyamatokat.

A témában tartott, március második hetében zajló budapesti fórumot megnyitó Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta: „Minisztériumi kezdeményezésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban már két éve elérhetőek a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a digitális megoldások bevezetésére és alkalmazására ösztönző pályázatok.
E konstrukciókból mostanáig mintegy 1600 cég igényelt támogatást, amelyet közel felük már meg is kapott 7,6 milliárd forint értékben.” Hozzátette, hogy a kamarai partnerekkel közösen a Modern Vállalkozások Program szolgáltatásainak kiterjesztését tervezik a közép-magyarországi régióra.

Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára kiemelte: a kamara országos hálózatának segítségével mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes érintett vállalkozáshoz eljussanak, és a logisztikai szektor cégeit is digitális fejlesztésekre, a pályázatokon való részvételre bátorítsák. A főtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a már eddig is több mint tízezer kis- és középvállalkozást segítő Modern Vállalkozások Programjának szolgáltatásai 2021 májusáig biztosan elérhetőek lesznek a vidéki régiókban.

A szállítási és logisztikai ágazat vállalkozásainak, versenyképességük megtartása érdekében, mindenképpen alkalmazkodniuk kell a digitálisan fejlődő világhoz. Ezt a felismerést erősíti a szakmai szereplők által meghirdetett Nemzeti Logisztikai Összefogás is, amely kiemelten kezeli a digitális technológiák terjesztését és alkalmazását.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)