Ez a 4 friss tapéta trend

Ha éppen azon gondolkozol, hogyan dobhatnád fel a lakásod, egy jól megválasztott tapéta biztosan sokat javít az összképen. Ráadásul nem is óriási költség. 

Az elmúlt pár évben ismét megjelentek a sokáig mellőzött tapéták a lakberendezési trendekben. Legyen szó bármilyen stílusú lakásról, biztosan találunk hozzá illő tapétát, mely kiemeli a falakat és feldobja a belső tereket.  Persze ma már nem az egész szobát fedik, mint egykor, inkább csak fal részleteket. A modern tapéta kiválasztásánál vegyük figyelembe bútoraink stílusát, színeit és a tér nagyságát. Jó ötlet például a helyiség fő falát választani, hogy hangsúlyt kapjon a minta.

Íme néhány népszerű stílusirányzat, amivel biztosan trendivé varázsolhatod otthonod!

Trópusi minták

Nagy divatját éli idén is a trópusi hangulat a lakásokban, ha tetszik ez a stílus, válassz hozzá egy nagy levélmintás tapétát. Persze nem muszáj az esőerdően domináns zöld színt elővenni, ha lakásod más tónusú, válassz egy világosabb tapéta színt. Akárcsak ebben a XIII. kerületi lakásban tették.

Vintage virágminták

Ha otthonunk vintage stílusban pompázik, vagy tervezzük ilyen stílusban berendezni lakásunkat, válasszunk egy virágmintás tapétát. Egyébkéntis, ha nem vintage miliőt áéraszt az otthonunk, akkor is számos stílusban találunk virágmintákat a falra. Romantikus hangulatot kölcsönözhetünk vele például a hálószobába, mint ebben a budapesti lakásban történt.



Természetes anyagok

Manapság nagyon trendi, falainkat nem igazi kővel vagy fával burkolni, hanem ezekhez megtévesztésig hasonló mintázatú tapétákat választani. Találunk effélét minden színben, stílusban, mintában. Vigyázzunk, ne vigyük túlzásba! Ezeknél legjobb, ha csak egy falat vagy sarkot borítunk be!

Fotótapéták

Modern, fiatalos otthonokban szuper hangulatot teremthet egy fotótapéta is. Népszerűek a különböző városrészleteket ábrázoló képek. Ha kisebb tér áll rendelkezésre, akkor érdemes a tapétát is egy kisebb felületre tenni, hiszen így nem nyomja össze a teret. Ötletes megoldást láthatunk erre, ebben a VII. kerületi budapesti otthonban.

 

Forrás: https://hu.pinterest.com/

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ha panel, akkor hamar megy

Ha panel, akkor hamar megy

Három hónapon belül gazdára találnak a panellakások.

Váltanak a gyorséttermek, jönnek az egyenadagok

Váltanak a gyorséttermek, jönnek az egyenadagok

Mérnöki pontossággal fognak készülni a gyorséttermi ételek.

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

© 2024 (v2.202102)