Itt a tavasz: a városban is lehet zöldben!

Megjött végre a tavasz, érdemes ilyenkor a kertbe, a szabadba kimenni. De a belvárosban ez nehéz, egy családi házban pedig folyamatos macerával, illetve nagy költségekkel jár a kert. Miért nem választ egy kényelmes új otthont magának, ahol a kert zöldje, szépsége is megvan, de nincsen sok gondja vele, csak a zöldet kell élveznie, akár tetőkert formájában is!

A tavaszt, a zöldülő természetet mindenki szereti. Ugyanakkor aki már lakott családi házban, vagy látta szülei, nagyszülei életvitelét, az tudja, hogy a kert csodálatos, de rengeteg munkával, felelősséggel, lemondással is jár. Aki most társasházban lakik, így vágyik ugyan a zöldbe, de sokszor e vágyakozásba némi aggodalom is vegyül: lesz elég idő a kertre?

A XXI. században azonban már nem kell a 30-50 vagy 80-100 éve még jellemző veteményesekkel, gyümölcsösökkel bajlódni, vagy óriási területeket kaszálni a ház mögött, mint nagyszüleink idejében. Helyette ma már a városias házak földszinti, vagy akár tetőtéri lakásaihoz tartozhat olyan, éppen elegendő kert, zöldfelület, ami megadja az igazi tavasz, nyár, illetve ősz érzetét, de úgy, hogy a nyűg nagy részét leveszi a vállunkról.

Ezúttal a XIII. kerület újépítésű házai közt kerestünk különleges, kerttel rendelkező lakásokat.

Találtunk is például egy olyan gyönyörű lakóparkot, a LIVING fejlesztése alatt álló Kassák Residence-t, amelyben még néhány földszinti kertkapcsolatos, valamint pár legfelső szinti, csodás tetőkerttel rendelkező lakás is akad eladó.
E zöldfelületek remekül kiegészítik azt a házak közti, hatalmas belső kertet, amelynek tervezésekor az inspirációt Kassák Lajos képei adták. Ennél is fontosabb talán, hogy a legmodernebb kertekre jellemző fák, bokrok is lesznek, olyan gyönyörűségek is, mint például a japán díszcseresznye, a cserjés hortenzia vagy a kerti liliomfa (a kertről lásd az alábbi képet).

A Kassák Residence egyébként egy olyan új generációs lakópark, amely a piacon egyedülálló 21. századi közösségi szolgáltatásokat is kínál, például a háznak lesz egy közös elektromos BMW-je, amit a lakók megosztva használhatnak. A lokáció is kiváló, innen egy utcányira van a Váci út a rengeteg irodával, így a bérbeadásban gondolkodó befektetőknek is több mint ideális ez a különleges pont, és még a metró, valamint a Duna is kellően közel esik ide.

Aki a XIII. kerületet kedveli, és kifejezetten parkos környéket keres, annak a Béke tér környékén is érdemes szétnéznie. Itt találjuk például az épülő Metropolitan Garden lakóházat, melynek különös előnye a pár lépésre található hatalmas zöld park a Florisdorf sétánnyal, ahol teljes felújítás történt nemrég, és egy játszótér is helyet kapott. A családoknak azért is ideális a Metropolitan Garden, mert 2-3 perces sétatávolságra két óvoda is található, valamint a fejlesztő még a ház egyik helyiségét is játszószobává alakítja, kizárólag a házban lakóknak, ha már „szétszedték a gyerekek” a lakást.

Ez esetben is vannak remek community szolgáltatások, mint például a közösségi takarítás vagy fészer, ami ingyenesen igénybe vehető szerszámokat kínál az otthoni barkácsoláshoz. de rengeteg időt spórol a házon belüli, saját nonstop csomagátvételi lehetőség, vagy a lakók általi csereberén alapuló könyvtár is. És ha ez nem lenne elég, lesz egy közös nappali-társalgó, ahol társasági életet élhetnek a lakók, sőt, a ház tágas belső kertjében barbecue, grillező hely lesz a közös kerti sütés-főzéshez.

És a tetőtéri – kis tetőkertes – lakásokból ilyen kilátás lesz:


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy bejelentés: jó hírt kapott a volt katások egy része

Nagy bejelentés: jó hírt kapott a volt katások egy része

A fizetendő ekho mértéke csökken, a katás cégek pedig fellélegezhetnek, eltörölték a könyvvizsgálati kötelezettségüket.

Üzent a Mol a magyaroknak: így jut majd mindenkinek elegendő üzemanyag

Üzent a Mol a magyaroknak: így jut majd mindenkinek elegendő üzemanyag

A jelenlegi üzemanyagpiaci helyzetben felelős fogyasztói magatartásra van szükség ahhoz, hogy mindenkinek jusson elegendő üzemanyag.

Valami hatalmasat robbant egy orosz légibázison - az ukránok új páncélozott járműveket kaptak

Valami hatalmasat robbant egy orosz légibázison - az ukránok új páncélozott járműveket kaptak

Ezek voltak az elmúlt órák legjelentősebb eseményei az orosz-ukrán háborúból.

Atombombát dobtak Magyarországra a kormány orosz barátai?

Atombombát dobtak Magyarországra a kormány orosz barátai?

A magyar gazdaságra ledobták az atombombát, ám a támadás nem Brüsszelből, hanem Moszkvából érkezett, azok részéről, akiket a külügyminiszter az Ukrajna elleni inváziót követően is a barátjának mondott.

© 2022 (v2.202102)