Tavaszi hangulat házon belül is!

Nehézkesen ugyan, de megérkezik végre a tavasz! Mindenki jobb kedvvel ébred fel, és szívesebben megy ki a természetbe. A tavasz varázsát, az otthonunkba is beengedhetjük, méghozzá úgy, hogy a lakberendezési elemeket, díszeket egy kicsit felfrissítjük. A nyomott időszak után, jó lenne olyan helyiségeket kiakalítani, amik egy kicsit színesebbek, bevállalósabbak.

A nagy újítást a kisebb elemektől is kezdhetjük, és eljuthatunk egészen a nagyobb átalakításokig. Takarítás után az otthon mindig egy kicsit újjá születik, képzeljük el egy-egy elem cseréjével, átrendezésével milyen változást érhetünk el.

1.

Kezdjük is egy kisebb lépéssel, mégpedig a könyvespolc átrendezésével.  Hajlamosak vagyunk minden kis kacatot lepakolni a polcokra, ezért egy idő után odatekintve nagy káosszal nézünk szembe. Érdemesebb időnként egy kicsit szellősebbre, egyenletesebbre átrendezni a polcokat, ilyenkor egészen más arculatot kapunk.

eladó házak

További képekért kattints a fotóra!

2.

Ha gardrób helyiségünk is van, akkor ezt feldobhatjuk egy tapétával, új lámpával.

Budapesti Házak

3.

Egy új dohányzóasztal is feldobja a tereket, de ha nem akarunk újba fektetni, akkor érdemes olyan tárgyakat elhelyezni, amelyek hosszabb ideig is megállják a helyüket díszelemként. Az alábbi ürömi ház nappalija tökéletes példa erre.

agglomeráció

4.

Hangsúlyozással is felkelthetjük a figyelmet. Egy érdekes forma, kialakítás, vagy szín csak úgy vonzza a tekintetet. Ebben a budaörsi otthonban nagyon sok figyelemfelkeltő elemet fedezhetünk fel.

5.

Egy kis színt is vihetünk az otthonba, ezt legegyszerűbben tárgyakkal, fotókkal, díszekkel és persze új, tarka takarókkal tehetjük meg.

6.

A növények és a színes szép virágok is határozottan közelebb visznek a természethez.

eladó házak Budaörs

7.

Engedd meg azt is, hogy végre a természetes fény lepje el a tereket.

Pilisi házak

8.

Néhány teret fess át! Megéri olyan színekben gondolkodni, ami természetesnek találsz a lakberendezési elemekhez, de ami egy kicsit világosabb, így a besütő napfénnyel összhangban nagyobb hatást ér el. Ebben a XVI. kerületi házban a halványabb zöld például nagyon jól mutat.

9.

Az egyszerű falakat érdemes valamilyen dísszel “felöltöztetni”, ilyenkor több mindenre gondolkodhatunk, ilyen lehet egy óra, kisebb polc vagy fények.

Budapest XVI. kerület

 

A képek és az inspirációk forrása: https://www.elledecor.com/


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)