Tavaszi hangulat házon belül is!

Nehézkesen ugyan, de megérkezik végre a tavasz! Mindenki jobb kedvvel ébred fel, és szívesebben megy ki a természetbe. A tavasz varázsát, az otthonunkba is beengedhetjük, méghozzá úgy, hogy a lakberendezési elemeket, díszeket egy kicsit felfrissítjük. A nyomott időszak után, jó lenne olyan helyiségeket kiakalítani, amik egy kicsit színesebbek, bevállalósabbak.

A nagy újítást a kisebb elemektől is kezdhetjük, és eljuthatunk egészen a nagyobb átalakításokig. Takarítás után az otthon mindig egy kicsit újjá születik, képzeljük el egy-egy elem cseréjével, átrendezésével milyen változást érhetünk el.

1.

Kezdjük is egy kisebb lépéssel, mégpedig a könyvespolc átrendezésével.  Hajlamosak vagyunk minden kis kacatot lepakolni a polcokra, ezért egy idő után odatekintve nagy káosszal nézünk szembe. Érdemesebb időnként egy kicsit szellősebbre, egyenletesebbre átrendezni a polcokat, ilyenkor egészen más arculatot kapunk.

eladó házak

További képekért kattints a fotóra!

2.

Ha gardrób helyiségünk is van, akkor ezt feldobhatjuk egy tapétával, új lámpával.

Budapesti Házak

3.

Egy új dohányzóasztal is feldobja a tereket, de ha nem akarunk újba fektetni, akkor érdemes olyan tárgyakat elhelyezni, amelyek hosszabb ideig is megállják a helyüket díszelemként. Az alábbi ürömi ház nappalija tökéletes példa erre.

agglomeráció

4.

Hangsúlyozással is felkelthetjük a figyelmet. Egy érdekes forma, kialakítás, vagy szín csak úgy vonzza a tekintetet. Ebben a budaörsi otthonban nagyon sok figyelemfelkeltő elemet fedezhetünk fel.

5.

Egy kis színt is vihetünk az otthonba, ezt legegyszerűbben tárgyakkal, fotókkal, díszekkel és persze új, tarka takarókkal tehetjük meg.

6.

A növények és a színes szép virágok is határozottan közelebb visznek a természethez.

eladó házak Budaörs

7.

Engedd meg azt is, hogy végre a természetes fény lepje el a tereket.

Pilisi házak

8.

Néhány teret fess át! Megéri olyan színekben gondolkodni, ami természetesnek találsz a lakberendezési elemekhez, de ami egy kicsit világosabb, így a besütő napfénnyel összhangban nagyobb hatást ér el. Ebben a XVI. kerületi házban a halványabb zöld például nagyon jól mutat.

9.

Az egyszerű falakat érdemes valamilyen dísszel “felöltöztetni”, ilyenkor több mindenre gondolkodhatunk, ilyen lehet egy óra, kisebb polc vagy fények.

Budapest XVI. kerület

 

A képek és az inspirációk forrása: https://www.elledecor.com/


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

© 2024 (v2.202102)