Tippek, hogy otthonosabbá tedd az erkélyed!

A napsütéses hetek, hónapok megérkeztével egyre több időt szeretnénk a friss levegőn tölteni. Aki lakásban él, és nincs lehetősége a kertjében pihenni, pár hasznos ötlettel kellemes környezetet alakíthat ki az otthoni kikapcsolódásra. Íme néhány tipp az erkélyed tavaszi felújításához!

Először is, tisztítsuk meg a teret minden olyan tárgytól és felesleges holmitól, ami csak helyet foglal. Így nagyobb területet kapunk, ahol egy igazi “elvonulós”, relaxációs kuckót alakíthatunk ki.

A kis erkélyeket vagy apróbb teraszokat is berendezhetjük praktikusan. Ha nem rendelkezünk óriási hellyel, akár két székkel egy kis asztallal, néhány vidám kiegészítővel máris készen áll ez a kis térrész a reggeli kávék elfogyasztására, vagy éppen az esti borozgatásokra.

Akárcsak ez a parkra néző, újlipótvárosi eladó lakás erkélye.

Színes textíliák, geometriai mintákkal

Egy jól megválasztott szőnyeg szintúgy nagyon feldobhatja a külső tereket is. Nagy divatját éli a színes, geometriai mintás vagy csíkos, esetleg kockás szőnyeg. Ezekhez illő párnák, takarók pedig szint újjávarázsolják a kültéri bútorokat, ráadásul azok sokkal kényelmesebbek is lesznek.

Hangulatvilágítást mécsesekkel is

A melegebb tavaszi alkonyatokkor, vagy nyáron, az erkélyre kiülős esték hangulatát fokozhatjuk egy kültéri égősorral. Pár jól megválasztott mécsest is tegyél mellé, hogy még meghittebb legyen! De azért érdems ügyelni arra, hogy éghető anyag ne legyen a mécsesek felett-mellett…

Kerti bútor: akár raklapból is lehet…

Kerti bútorok kínálata is elég széles, legyen szó egy vagy több részes szettről, mindenki találhat magának megfelelő méretűt, hiszen akár két szék és egy pici asztal is elég lehet. Ha pedig kicsit vagányabb megoldásokban gondolkodunk, használjuk a ma igen divatos raklap-bútorokat. Kényelmes ülőpárnákkal egyedi hangulatot teremthetünk az erkélyünkre, akárcsak ennek a 9. kerületi lakásnak az erkélyén.

Zöldítsd be!
Dobd fel erkélyed akármilyen zöld növénnyel vagy színes virággal, hogy igazán a természetben érezhesd magad!
Egy-két különleges virágtartó, feldobja az erkély összképét, nézd csak meg ennek a Donáti utcai lakásnak  az ötletes megoldását!

A külföldi képek forrása: https://hu.pinterest.com/

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)