Egy darabka luxus a budai várban

A magyar főváros vitathatatlanul legszebb pontja a budai várnegyed. Itt ugyanakkor kifejezetten nehéz olyan lakást találni, ami az eme luxus-lokációban keresgélők magas igényeit ki is elégíti. Nekünk viszont sikerült rábukkannunk egy valódi gyöngyszemre. Ezt nézze!

Sajnos a budai vár területén, azaz a várnegyedben a lakások nagy része önkormányzati tulajdon, ami bonyolulttá és rizikóssá is teszi a vásárlók dolgát. Vagy, ha akad is öröklakás, akkor az adottságai szörnyűek. Vagy, ha öröklakás is az ingatlan, és az adottságok is jók, akkor a felújításra kell várni fél-egy évet, és rákölteni – a borsos ár mellett – egy további vagyont. Nem is szólva az idegeskedésről, a maceráról.

Ám félre a kételyekkel: ezúttal a budai várnegyedben keresgélve éppen egy olyan lakásra bukkantunk, amely a fenti nyűgök egyikét sem hordozza!

Frissen, luxus színvonalon felújított, a kor igényei szerint dupla fürdővel, gardróbbal, sőt, egy extra félszoba helyiséggel is ellátott, és kellően tágas akár 3-4 főnek is.

Ráadásul emeleti, erkélyes otthon, melynek teraszáról látszik a Halászbástya, a Mátyás templom, sőt az utca végében még a méltóságteljesen hömpölygő Dunán is megnyugodhat a tekintetünk.

E különleges adottságok és a felújított állapot ellenére az eladó nem vétette el az arányokat, a lakás és a környék adottságait is figyelembe véve a lakásért nem kér elrugaszkodott árat.

A 91 négyzetméteres 3 és fél szobás, két fürdőszobás, nagyon igényesen felújított, erkélyes luxus lakás a várban ritkaság számba megy, hiszen igen napos: a szobák déli, délnyugati fekvésűek. A lakás első emeleti, utcai nézetű, liftes házban található.

I- kerületi lakások

A három szoba mellett még egy különlegessége is van az otthonnak. Ez egy külön bejáratú félszoba, nagy ablakkal, amely kiválóan használható plusz vendég-, gyerek-, dolgozó- vagy gardrób-szobának. Sőt ez az egyedi félszoba háztartási helyiségnek is használható akár, amelybe mosó-szárítógép is elhelyezhető, kiegészítve ezzel a gardrób funkciókat. Ez egy olyan plusz lehetőség, amelyre sok luxuslakásban nem fektetnek hangsúlyt. A mellékhelyiségek száma is két darab, ami egy ilyen színvonalas lakásnál mindenütt követelmény lenne, ha ez általános lenne. Itt szerencsére megvan. Emellett még egy tároló is tartozik az ingatlanhoz, ami további előny egy ilyen központi fekvésű otthonnál.

Ha mindez nem lenne elég, a belmagasság 3,5 méteres és távolról vezérelhető okos-otthon rendszerek vannak, így az elektromos fűtésrendszer – padlófűtés és hőpanel – okostelefonról, számítógépről vezérelhető távolról is. Nagy előny, sok millió forintot jelent, hogy a teljes gépesítés is a vételár része. Az már csak hab a tortán, hogy nem csak szépek, de kifejezetten magas minőségűek a burkolatok, beleértve a parkettát és a padlólapokat, csempéket, a konyhapultot. Mindezt pedig olyan, egyedi tervezésű és gyártású design belsőépítészeti elemek dobják fel, mint például a falsík mögötti zuhany, többfunkciós zuhanypanel, kézzel festett gardrob-ajtók, egyedi gyártású bútorok és textíliák, valamint nagy gondossággal megtervezett világítás.

Építési szempontból kiemelhetők még a felújított, duplán szigetelt klasszikus nyílászárók, a távvezérelhető fém-biztonsági redőny.

Érdemes még kiemelni, hogy mindössze 130 méterre van a Halászbástyához vezető lépcsősor, a házzal szemben egy parkosított kis tér található. És pár perc sétára található metro, villamos és busz, a Lánc-híd, a Budai Vársikló, a Várkert Bazár, illetve vásárcsarnok, valamint színvonalas óvoda, iskola, játszóterek is mind-mind a közelben vannak. Sőt, egy negyedórás – igen festői – sétával akár a Lánchíd túloldalára is megérkezhetünk, ahol a pesti belváros szíve vár minket, miközben autónkat a ház előtt, biztonsági kamerával őrzött területen hagyhatjuk.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

© 2024 (v2.202102)