Boltot nyitni Angyalföldön…

Új épületben, több mint ezer lakó-, és több tucatnyi irodaház közelében bizony nagyon is megéri pékséget, zöldségest, ajándékboltot, vagy hasonló, 50-100 négyzetméteren elférő boltot nyitni. Ezúttal Angyalföldön, a Dózsa György úti metrómegálló közelében, de még nem eléggé jól ellátott területen, a Kassák Residence földszintjén bukkantunk egy-egy igen remek üzleti lehetőségre, néhány, még eladó üzlethelyiségre.

Sokan szeretnének egy igazán jó, meghitt, nem túl óriási, mégis jövedelmező üzlethelyiséget nyitni, a főváros egy pörgős, forgalmas részén, ugyanakkor az is gyakori, hogy a vállalkozók nem találják fején a szöget. Bár a kerület jó, de olyan rossz forgalmú helyen, olyan lepattant épületben képzelik el a vásárlóikat, ahol egy mai, modern életet élő, azaz fizetőképes vevő csak szükség esetén téved be. Ilyen helyen akár bérelni, akár venni túl nagy kockázat.

Az évről-évre egyre látványosabban megújuló Angyalföldön, mondjuk a Váci út Árpád hídtól beljebb eső környékén, mi magunk is szívesen ülnénk be, vagy térnénk be vásárolni. Egyelőre csak feltételes módban fogalmazhatunk, mert sajnos errefelé rengeteg az iroda, az új lakás, mégis, relatíve kevés a minőségi szolgáltató. Pedig az erre lakók, az ide költözők, illetve az itteni irodákban dolgozók jóval magasabb életminőséget, jó kis üzleteket várnak.

Tegyük fel azt, hogy legyen a környéken egy olyan pékség, ahol modern már az épület is, szép a berendezés, finom a kávé, és egyúttal kedves, családias a kiszolgálás. Vagy egy olyan „dizájnos” zöldséges-vegyesbolt, ahol minden akad, amire épp szükség lehet, az áru mindig friss, és nem omlik rá a vakolat a ronda műanyag rekeszekben tárolt fonnyadt almára…

Vagy éppen jól jönne egy olyan ajándékbolt, ahol nem a kirakatban lévő, vastag porréteg alól bányássza elő az eladó az utolsó, megsárgult „boldog születésnapot” kísérőlapot. Hanem legyen egy olyan bolt és „beülős hely” a környéken, ahol választék van, és akad tisztaság, modern berendezés és XXI. századi kiszolgálás is. Egy szóba sűrítve: életminőség.

Egy angyalföldi boltot, mondjuk a Dózsa György úti metró környékén úgy képzelek el, hogy először is modern, újszerű, de még inkább új épülettömbök földszintjén van. Kifogástalan környezetben, új, lehetőleg modern berendezéssel, de persze egyúttal olyan helyen, ahol kellően sok vevő fordul meg.
Például nem egy 20 lakásos régi ház alagsorában érdemes nyitni, hanem egy nagyobb tömbben, olyan helyen, ahol az ott lakó több mint ezer ember szinte mindegyike szívesen ugrik le friss pékárúért, kávéért, sütiért, ajándékért, vagy éppen zöldségért-gyümölcsért.

Ugyanakkor az sem gond, ha nincs a környéken tucatnyi, hasonló profilú üzlet, de igény az mégis lenne rá. Mindez túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Nem feltétlenül.
A Klapka utcában rövidesen, már idén év vége felé, átadják a nem kevesebb, mint 700 lakásból, négy tömbből álló épület első két házát. Ennek környékén húsz-harminc kisebb nagyobb irodaház található, de mégis csak egyetlen Spar van, az sem kifejezetten közel. Ebben az épületben pedig még négy darab, 50 és 100 négyzetméter közti üzlethelyiség vár gazdára. Mivel eladó üzlethelyiségekről van szó, olyan befektetők számára is ideális, akik nem maguk vállalkoznának, hanem vállalkozóknak adnák bérbe friss tulajdonukat!

A Kassák Residence Angyalföldön, azon belül is a Klapka utcára és az Angyalföldi útra nézve helyezkedik el, és az üzletek is itt lesznek majd kialakítva. Egy nívós környéknek egy olyan részén, ahol az óriási mennyiségű irodai dolgozóra – és a rengeteg helyben lakóra, illetve frissen költözőre – igen kevés, a fentiekben felsorolt szolgáltató jut. Itt van a lehetőség! Érdemes jobban megnézni, milyen kiváló üzletet rejthet egy-egy ilyen helyiség: legyen az ember akár befektető, akár saját bolt nyitásában gondolkodó vállalkozó.

A cikk megjelenését a Kassák Residence fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

© 2024 (v2.202102)