Így fotózd le lakásod: 7 tipp, hogy azonnal vevőt találj

Lakáseladásnál sarkalatos pont, amikor lefotózzuk otthonunkat. Ez egyrészt egy kicsit kellemetlen, hiszen a magánszféránkat nem szívesen mutatjuk meg mindenkinek. Másrészről nagyon sok múlhat a fotókon! Gondoljunk csak bele, amikor valaki a hirdetések között keresgél, az ingatlan képe ragadja meg először figyelmét. Ha ez egy igényes, jó minőségű kép, biztosan rákattint a hirdetésünkre, akárcsak ezekre az eladó budapesti lakásokra!

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy minél több érdeklődőt gyűjthessen mindenki az eladó ingatlanára.

Ma már – elvben – nagyobb előkészületet nem igényel a fotózás technikai háttere. Szinte mindenkinek van okostelefonja, amivel viszonylag jó minőségű képeket készíthet. De a menő okostelefon, vagy akár a sok százezres fényképező sem pótolja a jó fotós szemét!

1. Hívj hozzáértőt!

Ha úgy érezzük, nincsen érzékünk a fotózáshoz, inkább kérjünk meg valakit az ismeretségi körünkben, vagy ha pénztárcánk megengedi hívjunk profi fotóst! Ismerősi körben akár 10-20 ezer forintból is találunk vállalkozó kedvű hobbistát, a profik persze 20-30-50 ezer forinttól felfelé dolgoznak, de egy értékes ingatlannál ezen semmiképp ne spóroljunk.

2.Takaríts ki, rakj rendet!

Hidd el, a képeken is látszik, hogy mennyire tiszta otthonunk. A fürdőszobában például nagyon látványos, ha a csapok fényesek, az üveg vagy tükör felületek pedig nem foltosak. Ezt a Király utcai lakás fürdőszobáját például szépen kitakarították fotózás előtt, és ugye, milyen jól mutatnak a csillogó felületek!

 

3. Pakolj el mindent, semmi felesleges ne legyen elől!

Nem csak a vasalatlan ruhákról van szó, a fürdőszobában se legyen elől a fogkrémes tubus, de a kád szélén sorakozó tusfürdők sem nyújtanak túl szép látványt. Mindenki otthonában megtalálhatóak ezek, de sokkal szebben hatnak a fotók, ha nincsenek elől, vagy csak egy-egy van ott, jelzésértékkel, hiszen a túl “steril” kép sem jó. A konyhapultról is rejtsünk el mindent, ami nem oda való! Erről a XIII. kerületi eladó lakásról is nagyon szép, igényes képek készületek. Érdemes azt is megnézni, hogy a fényeket is felkapcsolták, ami még jobban feldobja a képet.

4. Mellőzük a túlzottan személyes tárgyakat!

Igen, sokunk otthonát díszítik, nyaralási fotók, vagy a gyerekek képei, amiket persze nagyon szeretünk és el sem tudjuk képzelni nélkülük az otthonunkat. Érthető azonban, amikor valaki lakást szeretne venni, megpróbálja elképzelni magát az adott lakásban. Ezért nem olyan előnyös mások képeit nézegetni, ráadásul, nem is tartozik mindenkire.

5. Ügyeljünk a körülményekre!

Ha magunk csináljuk a képeket, válasszunk egy napfényes délelőttöt vagy délutánt rá, amikor a legtöbb fény árad be otthonunkba! Ehhez pedig, a képek elkészítésének erejéig, kapcsold fel a villanyokat, hidd el sokkal jobban fog mutatni a képeken! A szép fényes, világos képek mindig megnyerők, akárcsak ennek a XI. kerületi lakásnak a képei. Akkor is tegyünk így, ha kintről is besüt a nap!

6. Mit fotózzunk?

Általánosságban elmondható, hogy jól elkészített 5-6 jó fotó a lakásról már ad egy képet. Azonban nem kell mindent lefotózni. A nappalira, konyhára, a szobákra, a fürdőre vagyunk általában kíváncsiak. Ha külön helyiségben található a wc, vagy van egy kis tároló helyiségünk ahova mindent elrejtünk, ne fotózzuk le! Töltsünk fel inkább egy alaprajzot, amin látják az érdeklődők. Ha az ingatlan állapota indokolttá teszi, akkor készítsünk egy-két külső képet is. Vagy épp az ablakból fotózzuk meg a kilátást, különösen, ha előnyös.

7. Hangulatteremtő fotók 

Egyre többen alkalmazzák, hogy a képek készítésekor, berendeznek néhány helyet a lakásban. Így fotózták le ezt a Bajcsy-Zsilinszky úti lakást is. Amellett, hogy minden felesleges dolgot elraktak, szépen megterítették az ebédlőt, az erkély asztalra pedig egy könyvet helyeztek el.

Ha érdekelnek további nívós, belvárosi lakások is, kattints ide!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

© 2024 (v2.202102)