Saját kertrész, különlegesebb otthonlét!

Az otthonunkhoz ritkán tartozik saját használatú kertrész, amelyet kedvünkre alakíthatunk és díszíthetünk, ezért egy ilyen opció több lehetőséget is feltárhat előttünk. Hogy mit tehetünk egy ilyen zöld felülettel? Szerencsére egy kis kreativitással kellemesebbé tehetjük az otthon töltött perceket, a gyerekeknek a lakáson kívül is adhatunk teret, plusz aki kisebb saját használatú termesztésre/gazdálkodásra (fűszernövény, paradicsom, paprika…stb.) használná fel a kis földrészt, az is megtalálhatja benne az örömét.

Főleg a belvárosban, a szűkösség miatt, kevés új építésű projekt tud saját használatú kertrészt biztosítani, de a III. kerület zöld környezetében, az Óbuda Testvérhegy Lakókertben ez a feltétel is adott, olyan lakók számára, akik a földszinti lakások iránt érdeklődnének. A kertrészekben mindenki saját igényeinek és stílusának megfelelően álmodhatja meg a kizárólagos kert kinézetét. Kisebb pihenő helyeket, bográcsot, és egyéb szórakozásra alkalmas helyeket is kialakíthatunk, de a gyerekek is szabadabban érezhetik magukat. A saját terület lehetővé teszi, hogy a fiatal generáció szem előtt, de mégis friss levegőn legyen.

A Lakókert koncepciója szerint, az épületek közötti területen belső park is ki lesz építve, ami szintén rendelkezésünkre áll. A változatos fa-és bokorállománnyal ellátott zöld rész külön terv szerint készült, ami tartalmazza a belső gyalogos utakat, kertépítési munkákat, térvilágítást is. A látványosságon kívül a központi tér az ismerkedés, egy szorosabb közösség létrejöttét is elősegítheti.

Óbudai beruházások

Az épülő projektben két, három, négy, illetve öt lakóhelyiségű otthonokat alakítanak ki, amelyekhez változó méretű erkélyek és teraszok is tartoznak, megteremtve a megfelelő térérzetet. A beruházás kialakításánál megújuló energiákat is felhasználtak, így az épület fűtését, hűtését geotermikus rendszer biztosítja, amelynek előnye, hogy nincsenek fűtőtestek, ami nagyobb teret biztosít a szekrényeknek, és egyéb lakberendezési elemeknek, de az egyenletes meleget is garantálja az otthonunkban. Az energiahatékony elemek használatát is szem előtt tartják, az épületeken napelemeket fedezhetünk fel, amelyek szolgáltatják a lépcsőház világítását, és az energiatakarékos liftek működését.

Az épületegyüttesre a letisztult és elegáns stílus a jellemző, amely harmonizál a természetes, illetve a már megépített környezethez.

lakóparki lakások

A lakókert a dinamikusan fejlődő Harsánylejtő Kertváros közvetlen szomszédságában, a Bécsi úttól 450 m-re található, – gondolnánk- a zöld környezet miatt nehéz megközelíteni, de könnyen hazajuthatunk vonattal és tömegközlekedéssel is. Több villamosjárat Bécsi úti végmegállójából igénybe vehetjük a 260, 260A és 218 jelzésű BKK buszjáratokat. Személygépkocsival, a forgalomtól függően, a Flórián tér 6 perc, a Nyugati tér pedig kevesebb mint félóra alatt elérhető.

A kerület ezen része olyan adottságokban gazdag, amelyek a zsúfolt mindennapokat is könnyebbé tehetik, hiszen a közelben különböző közintézmények, bevásárlási lehetőségek, óvoda, éttermek, szervizek találhatók. Mindemellett pihenni és mozogni is van lehetőség. Sétálhatunk a közeli túravonalakon, a Római-parton, a Hajógyári szigeten, de az uszodákban is kiereszthetik a gőzt.

A környezetet és a lehetőségeket megfigyelve elmondható, hogy a családok itt könnyen megtalálhatják a neki megfelelő ingatlant, amelyben a szülők és a gyerekek is megkaphatják az igényelt nyugalmat. Harmonikus életmódot, festői környezetben!

A cikk megjelenését az Óbuda Testvérhegy Lakókert fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Megszólalt a gazdaságfejlesztési miniszter az újabb hitelminősítői döntésre reagálva.

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Most Vuledárnál zajlanak heves harcok, nagyok az orosz veszteségek, de benyomultak a városba. Drónhadsereget építi Ukrajna. Szombat reggeli háborús hírek.

Megint rossz hírt kapott Magyarország, ez mindenkinek fájni fog

Megint rossz hírt kapott Magyarország, ez mindenkinek fájni fog

Tovább drágulhat a magyar állam finanszírozása, újabb hitelminősítő rontott az államadósság besorolásán.

Lesz valaha magyar euró? Múltidéző interjúk, 8. rész: Kéri László

Lesz valaha magyar euró? Múltidéző interjúk, 8. rész: Kéri László

Mai interjúalanyunk Kéri László társadalomtudós, szociológus, politológus, egyetemi tanár.

© 2023 (v2.202102)