Szürke: a szín, ami minden, csak nem unalmas!

Bármilyen szempontot is vegyünk figyelembe lakásunk belső tervezésekor, egy semleges szín választása, mint például a szürke, nagyon praktikus megoldás. Már csak azért is, mert egy ilyen szín nagyon sok arcát mutathatja. Más, élénkebb színekkel is kombinálhatjuk, ha izgalmasabb megoldást keresünk. Önmagában használva pedig nagyon letisztult és elegáns környezetet alakíthatunk ki vele.

Hoztunk néhány olyan belső teret belvárosi lakásokból, ahol az enteriőr tervezésekor a szürke árnyalatival játszottak: a végeredmény pedig magáért beszél!

Kezdjük is mindjárt a sort egy olyan belvárosi lakással, ahol minden helyiségben visszaköszön a szürkés árnyalat. Ha a nappali-étkező részt vesszük figyelembe, nem tolakodó, lágy színek jellemzik. Ezt egy élénk bútordarab, mint ez a sárga fotel, csak még inkább kiemelhet.

Ez a XIV. kerületi lakás csodaszép konyhája, tökéletes példa rá, hogy a lakás minden helyiségéhez jó választás ez az árnyalat. A szürke bútor és falszín elegánssá teszi a helyiséget, fehér csempével kombinálva pedig még inkább kiemelhetjük a színeket. Ráadásul tágasabbnak is tűnik a tér.

A nappaliban is bátran használjuk ezt az unalmasnak tűnő színt, akárcsak ebben a Palotanegyedben található lakásban. Amit említettem az elején, azért is jó dolog szürkét választani, mert az bármilyen színnel jól mutat együtt. A képeken is látszik, milyen jól feldobja ezt mondkjuk a sárga és a kék szín, de tényleg bármivel kombinálhatjuk!

Ez azért is jó, mert ha megunnánk a szoba vagy a nappali dizájnt, elég ha más színű kiegészítőket szerzünk be, nem kell mindjárt a bútort, a tapétát magát lecserélni, vagy a falat átfesteni.

A közösségi helyek után most jöjjön a hálószoba! Jó döntés lehet itt is a szükre, hiszen semleges színről beszélünk, egy szép szürke hálószoba legalább nem lesz se túl nőies, se túl férfias. Mégis nagyon szép harmonikus teret alakíthatunk ki ezekkel a színekkel. Mint ahogy ebben az V. kerületi lakásban is tették. Érdemes azonban az árnyalatokkal játszani, falszínnek egy világosabbat választani, a kiegészítők és bútorok terén pedig jöhetnek a szürke sötétebb árnyalatai is.

Ha érdekelnek hasonló lakások, nézz szét az Otthontérkép kínálatában, ide kattintva!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

© 2024 (v2.202102)