Így hozd ki kis konyhából, a maximumot!

A kis lakásokban mindig fejtörést okoz a konyha kialakítása. Ezekben általában arra törekszünk, hogy ne foglaljon le túl nagy teret, például a nappalival legyen közös, ugyanakkor praktikus is legyen.  Érdemes tehát jól átgondolni, mielőtt nekiállunk berendezni a konyhát, nehogy sütés-főzés közben döbbenjünk rá, hogy mi magunk sem férünk el benne.
Ötletes megoldásokkal szuper konyhánk lehet akkor is, ha nem áll rendelkezésre nagy tér. Most adunk néhány tippet, hogy a maximumot hozhasd ki konyhádból, akárcsak a következő budapesti kislakásokban tették!

A sarokkonyha nem foglal nagy helyet, egy nem túl nagy méretű konyhaszigettel pedig az étkezőasztalt is helyettesíteni tudjuk. Az aljába ráadásként el tudunk pakolni mindent, amit nem akarunk elől hagyni, és munkalapként is jól funkcionál. Vess egy pillantást e Nyár utcai lakás kedves konyhájára, ahol ezt kiválóan megoldották, méghozzá helytakarékosan!

Ha konyhaszigetnek nincs elég helyünk, egy bárpult hozzácsatolását is választhatjuk. Ebben az esetben ez a pult kiváltja az étkezőasztal szerepét, és a sütés-főzés alkalmával is nagyobb helyünk lesz. Válasszunk hozzá pár stílusban illő széket, és feldobhatjuk vele az egész lakást, mint ahogy ebben a konyhában is láthatjuk!

Ha külön kis helyiségben van kialakítva a konyhánk, ajánljuk a világos színeket, illetve azt , hogy mellőzd a függöny használatát! Sokkal tágasabbnak, fog tűnni a világos színektől, és a sok fénytől. Ez esetben is praktikus minél több tárolót beszerelni a szekrényekbe. És még egy jó ötlet: használj a rejtett munkalapokat, amelyek nem foglalnak helyet, de ha szükség van rá, egy mozdulattal elővarázsolhatjuk.


Ha viszonylag tágas a nappalink, akkor érdemes a konyhánk méretét úgy növelni, ahogy ebben a XIII. kerületi lakásban is tették, ami egyébként egy elég nagy lakás, de nagyon jó példát látunk benne a praktikus konyha kialakítására . Egy L alakú pultot hozzáépítve jócskán megnövelhetjük a konyha méretét. Ezen kívül dizájnelemként is jól mutat a nappaliban. Ráadásul, mivel nem teljes falakat építünk, nem nyomja össze a teret sem.

Ha érdekelnek további kislakások Budapesten, kattints ide!

A külföldi képek forrása: www.pinterest.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Mi történt az orosz-ukrán háború 790. napján? Keddi összefoglalónk. 

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

A 16. héten is nagyot dobott a TV2, folytatódott a nyerő széria.

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Erősödött a főbb devizákkal szemben.

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

Üzenve a propagandistáknak, a Tisza Párt alelnöke egy vidéki, lepusztult egészségügyi intézményről osztott meg néhány fotót.

© 2024 (v2.202102)