Élj környezettudatos otthonban, Óbuda zöldövezetében!

Egyre elterjedtebb a környezettudatos életmód, ami nem csak a környezet számára, de még a pénztárcánknak is kedvezőbbek.

 Az épülő újlakás-beruházások egyre gyakrabban tartják szem előtt ezt az elvet, és ehhez próbálnak olyan életfeltételeket kialakítani, amelyek a természet mellett az ott lakóknak is kedvezőek.

A 21. századi műszaki megoldások nagyon népszerűek a környezettudatos vásárlók körében, főleg, ha e mellé még egy zöld, nyugodt környezet adódik.

Ott van például III. kerület, ahol egyre több és több a zöldövezeti fejlesztés, amely egyben környezettudatos is.  A  Testvérhegy déli lábának zöldövezetében – a Harsánylejtő Kertváros közvetlen szomszédságában levő Óbuda Testvérhegy Lakókert is például energiatakarékos megoldásokkal lép a piacra, ahol jópár zöld jellemzőt is felfedezhetünk.

Többek között felsorolhatjuk a szelektív hulladékgyűjtést, az egyéni fogyasztásmérőket, energiahatékony fényforrásokat és a napelemeket is.

Az utóbbi az épület tetőszerkezetén kerül telepítésre, amely a közös tulajdonú épületrészek, lépcsőházak, teremgarázsok, közös használatú kertek, közösségi helyek elektromos energia felhasználását támogatja, mindezzel csökkentve a közös költség mértékét. És természetesen ez is hozzájárul ahhoz, hogy a lakások megkapták az AA++ energetikai besorolást.

Az épület fűtését-hűtését ráadásul geotermikus rendszer biztosítja, plafonban elhelyezve, amelynek előnye, hogy mindenhol egyenletes a melegérzet, könnyen bútorozható, mivel nincsenek fűtőtestek. A felsoroltak mind arra szolgálnak, hogy egy lakópark működését energetikailag hatékonyabbá és környezetbarátabbá tegyék.

A kialakításkor hangsúlyozottan figyeltek arra, hogy a természetet megőrizzék és ne csak a lakásokból csodálhassuk a panorámát, a zöld területeket, hanem a földszinti lakásokhoz tartozó kizárólagos használatú kertekben és a közös használatú részekben is élvezhessük a friss levegőt, napsugarakat.

Óbuda lakások

A csend ajándék és ezt a budai hegyek lábánál mindenki élvezheti úgy, hogy bevásárlás miatt sem kell messzire menni, sőt szórakozni és pihenni is lehet a közelben. Óbuda dinamikusan fejlődött az utóbbi években, így a közelben nem csak óvodák, iskolák, de egyre több különböző szolgáltatás, illetve bevásárló központok érhetők el.

E mellett könnyedén a belvárosba is bejuthatunk.  A Bécsi és Vörösvári út találkozásánál van a fonódó, illetve az 1-es villamos végállomása, odáig a 260, 260A és 218 jelzésű BKK buszjáratokkal (vagy akár BKV bérlet használatával több távolsági buszra felülve) juthatunk el. Ennél is fontosabb, hogy az elővárosi vasút Aranyvölgyi megállója néhány perces séta otthonunktól és onnan csupán 25 perc a Nyugati Pályaudvar.

Autóval a Flórián tér, illetve az imént említett fonódó villamosok végállomása 6 perc alatt elérhető.

A harmadik, és egyben az utolsó ütem változatos méretű, stílusú lakásokat kínál, ahol tehát a környezettudatos életmódhoz is megtehetjük az első, nagyobb lépéseket.

eladó lakások III. kerület

A cikk megjelenését az Óbuda Testvérhegy Lakókert fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Havi 180 ezer forint albérlet-támogatást kaphatnak a fiatalok az államtól

Havi 180 ezer forint albérlet-támogatást kaphatnak a fiatalok az államtól

A munkahelyüktől kilométerre lakó 30 év alattiak 180 ezer forint támogatást kaphatnak a lakásbérléshez. 

Ferihegyen felszállás, Bangkokban leszállás és fordítva

Ferihegyen felszállás, Bangkokban leszállás és fordítva

Az Air Asia összeköti Bangkokot Budapesttel. 

Kámforrá vált a lélegeztetőgép-biznisz egyik nagy nyertese. Hol a pénz?

Kámforrá vált a lélegeztetőgép-biznisz egyik nagy nyertese. Hol a pénz?

Csalás miatt tettek feljelentést a kisbefektetők.

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

A NAV keményen büntetheti a feledékenységet.

© 2024 (v2.202102)