Balaton: nádtető alatt szép az élet

A Balaton-parton aki egy kicsit is szereti a vidékies stílust, biztosan beleszeret, és – ha nem is az egész életét -, de hétvégéit, nyarait szívesen tölti nádfedeles házikójában. Ebben az összeállításban elhoztuk a legszebb nádtetős nyaralókat, de nem csak a Balaton mellett találtunk ilyet.
Napjainkban ismét egyre népszerűbb a természetesség, és ez a vonal az építészetben is megjelenik. Ennek köszönhetően igazi reneszánszát éli a nádtető is.

Amellett, hogy számtalan előnyét ismerjük, mint például, hogy kiválóan ellenáll az időjárási tényezőknek, vagy a jó hőszigetelőképessége, utánozhatatlan romantikus hangulatot áraszt – egyedi dísze lehet otthonunknak a nádfedél.

Balatonedericsen gyönyörű természeti környezetben található ez a tájjellegű, nádtetős ház. Négy szobájával, akár állandó lakhatásra is alkalmas, de befektetésnek is nagyon jó lehetőség. A hatalmas gyümölcsfákkal teli kertből pedig csodálatos panoráma tárul elénk a Balatonra, a Szigligeti öbölre és a környező hegyekre.

Igazi kincset találtunk a Balaton észak-nyugati csücskében, a Keszthelyhez közeli Gyenesdiáson is. Egy 160 éves nádtetős parasztház eredeti állapotában teljes körűen lett felújítva. A házban 2 lakrész található, külön konyhával és fürdőszobával. Az autentikus kialakítás mellett a modern kor előnyeit is élvezhetjük, a például jakuzzival is felszerelt házban.

A válogatásunkat ezzel a különleges ingatlannal zárjuk, amit a Keszthely melletti Cserszegtomaj domboldalán találtunk, gyönyörű kilátással a tájra és a keszthelyi öbölre. Befektetésnek kifejezetten jó lehetőség! A telken három épület áll: egy modern családi ház, amely nemcsak nyaralóként, de tényleg családi otthonként is használható, valamint két hagyományos stílusú nádtetős épület, amelyek kiváló vendégházak. Így akár mindhárom ház kiadható egyszerre!

De, hogy nem csak a Balatonon akad ilyen ház, arra kiváló példa az alábbi, Kecskemét melletti ház.  Kerekegyházán Kecskemét város zajától messze bukkantunk erre hangulatos hétvégi házra. Bútorozva, teljesen felújítva árulják, így akár már rögtön birtokba is lehet venni. Terasszal, panorámával, igazi nyugodt zöld környezetben várja a pihenni vágyókat.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)