Luxus a legfelső szinten: penthouse-ok Budapesten

Egyre többen aggatják rá penthouse a jelzőt olyan felső emeleti lakásokra, ahol van terasz, de tisztázzuk mit is jelent ez a kifejezés pontosan. És nézzünk ilyen lakásokat.

Lakások között keresgélve ma már jó néhány penthouse jellegűre is bukkanhatunk. De mielőtt belevetnénk magunkat a budapesti luxuslakások kínálatába nézzük, eredetileg mit jelentett ez a szó.

A kifejezés eredetileg az amerikai felhőkarcolók tetején található teraszos luxuslakásokra utalt. Ma azokat a lakásokat illeti meg ez a jelző, amik a legfelső (legalább az 5.) emeleten vannak, kialakításuk luxus színvonalú, illetve méretület tekintve is kiemelkedők. Emellett rendelkezniük kell egy hatalmas panorámás terasszal is. Ja és arról se feledkezzünk meg, hogy az igazi penthouse-okban a lift a lakásban áll meg – akár a filmeken.

Valójában ezeknek a kritériumoknak itthon kevés, vagy (a lift megáll) egy lakás sem felel meg, most azonban összegyűjtöttünk olyan lakásokat, amik végső soron legalább nagyon hasonlítanak ezekhez az amerikai álomlakásokhoz.

Gyakori a penthouse-oknál, hogy a lakás belső két szintesre van kialakítva, épp úgy mit ez a budai lakás. Az alsó szinten 3 szoba, két fürdőszoba, gardrób és két erkély található, a felső szinten pedig egy tágas nappali, étkező és egy óriási 65 nm-es körterasz – szép kilátással. Ha ez nem lenne elég, még egy saját használatú kertrész is tartozik hozzá.

Persze éppen a belváros közepén is pihenhetünk az óriási teraszunkon. Akárcsak ebben a 6. kerületi lakásban, ami az Andrássy úttól néhány perc sétára épült Öko házban. A tágas, napfényes lakásból egy hosszú, 66 nm-es teraszra jutunk, ami az egész lakást körbeöleli.

II. Rózsadomb elegáns, klasszikus részén is találtunk efféle eladó luxuslakást. A legfelső emeleti (lift van), penthouse jellegű, panorámás luxuslakás  jelenleg egy hatalmas nappali amerikai konyhával, három hálószoba, valamint két fürdőszobából áll. A terasz itt sem kicsi: 65 nm, ráadásul minden szobából közvetlen kijárattal rendelkezik.

A II. kerületben találtuk ezt a 108 nm-es duplakomfortos gyönyörű lakást, amelyhez szintén egy óriási, egy 70 nm-es terasz tartozik. Csodálatos panoráma nyílik innen a  Budai Vártól a Citadellán és a Budai hegyeken át, egészen a János hegyi Erzsébet kilátóig!

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)