Balaton: egyszer csak kisüt a nap…

Készítsd fel Balaton-parti vagy fővárosi teraszod a napsütésre, mert talán egyszer csak lesz nyár… A nagy meleg előtt még időben vagyunk, hogy gondoskodjunk teraszunk árnyékolásáról. Most hoztunk pár eladó házat a Balaton körül és Budán, amelyek adnak néhány ötletet az árnyékoláshoz is.


Bár jó időben kellemes a vízhez közeli teraszunkon pihenni, vagy a családi étkezéseket ott tartani, könnyen elronthatja az idillt az erős napsugárzás, a hőség – még akkor is, ha ez a mostani időjárás alapján nehezen képzelhető el… Ma már számtalan megoldás létezik az árnyékolásra, melyek közül kiválaszthatjuk a teraszunknak és pénztárcánknak legmegfelelőbbet. Most Balaton környéki, ötletesen árnyékolt teraszokat mutatunk az ottani eladó házak közül.

Napernyő és a Balaton

Kétség kívül az egyik leginkább költségtakarékos és egyszerű megoldás egy napernyő beszerzése. Na nem kell a retro strand napernyőkre gondolni. Nagyon szép és strapabíró napernyőket lehet kapni, több méreteben is! Ennek a siófoki háznak az árnyékolásáról is egy szép házhoz illő ernyő gondoskodik!

 

Budapest és a napellenzők

A kitekerhető napvitorlákat és napellenzőket is egyre többen választják, mert nagyon praktikus megoldás. Rossz időben pár pillanat alatt visszatekerhető, jó időben viszont az egész teraszt jól lefedi, ahogy ennek a budai otthonnak a teraszán is láthatjuk.

Vásznak

Nagyon fel tud dobni egy házat, ha néhány vászon anyagot vagy függönyt használunk fel. Igazi tengerparti hangulatot kölcsönözhetünk vele otthonunknak, ráadásul, ha kreatívak vagyunk, akkor nem is olyan nagy költség. Egy szerkezetre erősített lengő függöny igazi dísze lehet kertünknek, mint ennek a balatonfüredi medencés háznak is.

Pergolák

Kicsit költségesebb de nagyon praktikus és biztos megoldás ha pergolát húzunk a terasz fölé. Rengeteg féle pergola közül válogathatunk, akár a tetejét illetően is. Zöld növénnyel befuttatva pedig nagyon jól mutat, és kellemes mediterrán hangulatot érhetünk el vele. Akárcsak ezen a felsőörsi családi házon, sokat dob az otthon külsején, használhatóságán és értékén is egy ilyen megoldás.

Kerti pavilon, szaletli

Ha pénztárcánk engedi, egy különálló kerti pavilon nagyon jól mutat, emellett kellemes baráti összejövetelek helyszínéül is szolgálhat. Nem csak jó időben hanem, akár kisebb esőben is védelmet nyújt. Ennek a gyenesdiási háznak a különálló kis pavilonja is nagyon megnyerő.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, szakmai konferencián Budapesten.

© 2023 (v2.202102)