A nyár kedvence: a friss és elegáns kék!

Ha az idő változékony is, a naptár szerint már itt van a nyár, melynek színe egyértelműen a kék, főképp, ha kicsit különleges kék. De nem csak a melegebb hónapokban, egész évben kellemes hangulatot kölcsönözhetünk vele otthonunknak. Már csak azért is mert a kék árnyalatai legtöbbször nyugalmat, békességet árasztanak.

Egy jól megválaszott árnyalattal eleganciát, vagy friss vidám hangulatot vihetünk be a lakásba! Mutatjuk hogyan.

Ha elsőre nem is merünk belevágni nagyobb változásba, mondjuk a falak kékre festésébe, egy élénkebb kék bútor, vagy egy ilyen kiegészítő – bármilyen színnel kombinálva – bizony feldobja otthonunkat. Ebben a békásmegyeri lakásban példáúl egy gyönyörű világos árnyalatú fotellel és néhány kiegészítővel csempésztek üdeséget az amúgy letisztultabb, paszteles színek közé.

De nem csak a nappaliban, hanem akár a fürdőszobában, akár a konyhában is megállja a helyét egy ilyen sokoldalú szín. A csempén vagy járólapokon megjelenő árnyalatokkal elegáns stílust vihetünk ezekbe a helyiségekbe is. Ennek a XI. kerületi lakásnak a konyhájában a mintás csempéken jelenik meg a szín halványabb árnyalata, ami tökéletesen harmonizál a hozzá választott élénkebb kék bútorokkal és a kékes festménnyel.

A kék pasztelles, halványabb változatait ugyanakkor bátran használjuk nagyobb felületeken is. Ezek nem nyomják össze a teret mégis nagyon látványos hatás érhető el vele, főleg, ha ilyen különleges búordarabokkal kombináljuk.

A kék mélyebb árnyalati közben eleganciát sugároznak, A hálószobába például kifejeztten jó választás, már csak a nyugtató hatása miatt is. Ennek a Ráday utcai lakásnak több pontján is megjelenik, pasztelles, szürkés színekkel pedig egy ilyen sötét szín sem hat túl erősnek.

A külföldi kép forrása: https://hu.pinterest.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

Bekeményített a magyar turisták kedvelt célpontja – megjárja, aki nem fizet belépőt!

Bekeményített a magyar turisták kedvelt célpontja – megjárja, aki nem fizet belépőt!

A velencei álomnyaralásokba egy kellemetlen részletet be kell iktatni mostantól.

Villog a szállodaipar és a logisztika, de még sok a kockázat az MNB szerint

Villog a szállodaipar és a logisztika, de még sok a kockázat az MNB szerint

Tovább nőhet a kihasználatlanság az irodáknál és a raktáraknál, kicsit javulhat a helyzet a bevásárlóközpontok és a hotelek esetében.

Megdöbbentő, amire Pintér Sándorék bukkantak a magyar rendelőkben

Megdöbbentő, amire Pintér Sándorék bukkantak a magyar rendelőkben

A háziorvosok ellenőrzése csak részben bizonyult hatásosnak, a probléma gyökerei mélyen vannak.

© 2024 (v2.202102)