A nyár kedvence: a friss és elegáns kék!

Ha az idő változékony is, a naptár szerint már itt van a nyár, melynek színe egyértelműen a kék, főképp, ha kicsit különleges kék. De nem csak a melegebb hónapokban, egész évben kellemes hangulatot kölcsönözhetünk vele otthonunknak. Már csak azért is mert a kék árnyalatai legtöbbször nyugalmat, békességet árasztanak.

Egy jól megválaszott árnyalattal eleganciát, vagy friss vidám hangulatot vihetünk be a lakásba! Mutatjuk hogyan.

Ha elsőre nem is merünk belevágni nagyobb változásba, mondjuk a falak kékre festésébe, egy élénkebb kék bútor, vagy egy ilyen kiegészítő – bármilyen színnel kombinálva – bizony feldobja otthonunkat. Ebben a békásmegyeri lakásban példáúl egy gyönyörű világos árnyalatú fotellel és néhány kiegészítővel csempésztek üdeséget az amúgy letisztultabb, paszteles színek közé.

De nem csak a nappaliban, hanem akár a fürdőszobában, akár a konyhában is megállja a helyét egy ilyen sokoldalú szín. A csempén vagy járólapokon megjelenő árnyalatokkal elegáns stílust vihetünk ezekbe a helyiségekbe is. Ennek a XI. kerületi lakásnak a konyhájában a mintás csempéken jelenik meg a szín halványabb árnyalata, ami tökéletesen harmonizál a hozzá választott élénkebb kék bútorokkal és a kékes festménnyel.

A kék pasztelles, halványabb változatait ugyanakkor bátran használjuk nagyobb felületeken is. Ezek nem nyomják össze a teret mégis nagyon látványos hatás érhető el vele, főleg, ha ilyen különleges búordarabokkal kombináljuk.

A kék mélyebb árnyalati közben eleganciát sugároznak, A hálószobába például kifejeztten jó választás, már csak a nyugtató hatása miatt is. Ennek a Ráday utcai lakásnak több pontján is megjelenik, pasztelles, szürkés színekkel pedig egy ilyen sötét szín sem hat túl erősnek.

A külföldi kép forrása: https://hu.pinterest.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)