Balatonfűzfő: az álmom egy vitorlás

Az északi part igazi gyöngyszeme Balatonfűzfő, amely ma már közel sem az egykori papírgyáráról híres.

Emlékszik a régi füzetek borítójára? Az apró vitorlás logóját milyen sokan színeztük ki anno? Miközben az iskolapadot koptattuk, aközben gondolatban már a Balaton mellett csücsültünk fagyit vagy lángost majszolva, a vízbe ugrándozva, élvezve a nyarat. Persze csak később kapcsoltunk: a vitorlás azért volt a logón, mert régebben Balatonfűzfőn készültek a füzetek. Bár ez nem a füzetreklám helye, azért mutatjuk, mire gondoltunk:

Most azonban itt az ideje, hogy gyerekkori álmainkat valóra váltsuk, és vitorlázzunk mi magunk Balatonfűzfőn vagy környékén. Sőt, ha tehetjük, vegyük meg a saját vitorlásunkat, illetve ahhoz egy új apartmant is akár…

El sem hinné, de rövidesen, még az év végéig, elkészül egy, a fővároshoz, Veszprémhez és Siófokhoz is igazén közel eső balatonfűzfői luxusház, a Fűzliget Lakópark. Dél-Budától mindössze egy órányira e csodás, kis lakásszámú épületegyüttes tervezése során fontos szempont volt, hogy minden épületből egyformán élvezhető legyen a Balaton gyönyörű látványa.

A Fűzfői-öböl partján épülő Fűzliget lakópark a Yacht Club és a vitorláskikötő közötti szakaszon épül. A 85 lakásos lakó és üdülőparkban több különböző méretű és elrendezésű otthon közül válogathatunk. Ezek egytől egyig minőségi megoldásokat követve lettek tervezve, sőt fontos szempont volt az is, hogy minden épületből egyformán élvezhető legyen a Balaton gyönyörű látványa.

A lakások saját intim terasszal, változatos elrendezéssel és optimális térkihasználással bírnak majd. A hatalmas, 11,5 ezer négyzetméteres telken hat épülettömbben 85 lakás épül, melyekhez fedett parkolók, elektromosautó-töltő is jár, a rezsi pedig igen kedvező lesz, hiszen hőszivattyúkkal szerelik fel a modern, minőségi anyagokból készülő épületet.

Az energiatakarékos, hőszivattyús megoldást még extra, 20 centiméter vastag hőszigetelés, 3 rétegű színezett nyílászárók, valamint klíma egészíti ki minden épületben. Ezen túl is igen magas lesz a kivitelezett műszaki tartalom: emelő-toló teraszajtók lesznek, melyeken át a nagyméretű teraszokra juthatunk. Ezeket egészítik ki elektromosan mozgatható alumínium redőnyök lesznek szúnyoghálóval. Nagy előny az is, hogy idén év végén lesz műszaki átadás. D eérdemes sietni, hiszen a lakások 60%-a elkelt.

A cikk megjelenését a Fűzliget Lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)