Készül Buda legszebb penthouse-a

Ma már a budapesti ingatlanpiacon sem számít ritkaságnak egy új építésű luxuslakás, a valódi high-end, legfelső kategóriás otthonokból azonban egyelőre igen szűk a kínálat. Nehéz is ilyet találni, különösen a fővárosban, Buda szép részein. Nekünk azonban sikerült. Mutatjuk is!

Íme egy, a budai Mártonhegyen készülő prémium otthon. Ez a luxuslakás épp azokat célozza, akik a szuper-luxus otthonok között is elsősorban az innovatív, 21. századi formavilágot keresik.

A beruházótól kapott friss információink szerint nemrég szerkezetkész állapotba került a jelenleg legfelső kategóriás, hazai prémium ingatlanfejlesztési projekt, a Skyline Residence utolsó emeleten található, penthouse lakása is. Ezután már bátran állíthatjuk, hogy Budapest egyik legmodernebb luxus otthonát láthatjuk megelevenedni – véli a beruházó.

A luxus-lakópark részeként készülő penthouse lakás csaknem 150 négyzetméter nagy lakóterületével és több mint 100 négyzetméteres teraszával már önmagában exkluzív családi otthonként szolgálna, azonban nem méretei teszik valódi prémium darabbá…

Ami jelentősen nagyobb szerepet játszik a luxus kiteljesedésében, az maga a helyszín, ingatlanos zsargonban: a lokáció. Ugyanis ez a leendő otthon a XII. kerületben, a Költő és Hangya utca találkozásánál egy hatalmas, három hektáros park, a Jókai-kert szomszédságában található. (A Jókai-kert a Svábhegyen található, különleges természetvédelmi terület.)

A környéken és az épület telkén amúgy is kiemelkedően magas zöldterületi mutató mellett ráadásul a főváros levegője is ezen a részen a legtisztább. Sőt, mivel egy penthouse lakásról van szó, így az utca és a környék zajától sem kell túlzottan tartaniuk a tökéletes kikapcsolódásra és minőségi időtöltésre vágyó családoknak.

Arról nem is beszélve, hogy a lakópark – ahol a szóban forgó otthon található –, sorompóval és biztonsági szolgálattal ellátott magánútról közelíthető meg az ottani prémium életformát élők számára. A szinte erdei tisztás levegőjét, hangulatát űrasztó hely azért is különleges, mert úgy élhetünk egy “erdő közepében”, hogy ugyanakkor mindenhez közel vagyunk. Mert attól függetlenül, hogy a lakás környezetére a csend és a nyugalom a jellemző, a város belsőbb részei is meglepő gyorsasággal érhetők el mind autóval, mind tömegközlekedéssel. A MOM Park, a Széll Kálmán tér, a BAH csomópont és ezek környéke csupán 10-15 percnyire vannak innen.

Szerencsére mára már tart ott az építkezés, hogy nem csupán modellezők keze által megmunkált látványtervekben tudunk gyönyörködni, hanem abban is, hogy ezek a díjnyertes tervezők által megálmodott formák hogyan öltenek fizikai testet, és hogyan kezdenek el emlékeztetni rájuk a jelenleg is a Költő utcában álló szerkezetek.

A fotókból is jól látszik, milyen előkelő helyet foglal el a penthouse lakás, és hogy hogyan is fest az ennek otthont adó épület rendkívül modern, úttörő megoldásokkal dolgozó és egyedi stílusa, mely prémium kategóriába emeli ezt az lakást.

Szerencsére az említett egyedi megoldások egyike az elforgatott teraszok és erkélyek alkalmazása, valamint – a hegy adottságait figyelembe véve – a lakópark épületeinél a szintkülönbségek kihasználása, melyeknek köszönhetően a beköltöző családoknak konkrétan egyáltalán nem lesz rálátásuk a másikra, így mindenki privátszférája sértetlen marad, és minden otthon intimitása garantálható így.

Itt fontos megjegyezni azt is, hogy a parkban készülő épületek mindegyik szintjén csupán egy lakás került kialakításra – így egy teljes emeletet birtokolhat majd egy család. Ha pedig már prviátszféra és pihenés, nem szabad megfeledkezni a penthousenak otthont adó lakópark wellness szolgáltatásairól sem, mint például a medence, szauna, vagy éppen a jauzzi.

Az anyaghasználat ugyanúgy részét képezi a prémium minőségnek, hiszen a tervezéskor is csupán a lehető legjobb minőségű alapanyagokat vették számításba. Különleges módszer például, hogy a legmodernebb átszellőztetett szálcement es kompozitlemez homlokzatburkolatoknak hála gyakorlatilag egy szigetelő levegőburok fog keletkezni az épület körül, amely fiziológiai szempontból rendkívül egészséges életteret kínál az ott lakók számára.

Természetesen egy ilyen szintű lakásnál nem maradhat el a legkorszerűbb okosotthon lehetőségek használata sem. A lakás üzemeltetése 100%-os energiahatékonysággal, a legmodernebb távolról vezérelt levegő-levegő hőszivattyús rendszerrel, valamint szabályozott friss levegő utánpótlás mellett, annak páratartalmát is kontrolláló szellőztető berendezéssel lett megtervezve. A tanítható, automatizálható, bárhonnan irányítható és felügyelhető funkciók akár egy egyszerű okostelefonos applikáció segítségével is kezelhetők, így varázsolva a lakó mindennapi élet minél gördülékenyebbé és zökkenőmentesebbé. A garázskapu rendszámolvasóval(!) automatikusan nyílik, de még a kaputelefon is a zsebünkben lapuló mobiltelefonról érhető el – a kialakítható okosfunkciók tárháza ma már szinte végtelen.

A teljes lakóparkkal együtt a penthouse lakás idén, 2019 decemberében lesz költözhető – az értékesítés viszont már javában folyik, így akár az építkezés állapota is megtekinthető egy egyeztetés után. Addig is a projekt Facebook oldalán lehet követni az építkezés előrehaladását, valamint továbbra is tudunk gyönyörködni a látványtervekben, vagy ebban a 360 fokos videóban, mellyel egy virtuális sétát tehetünk a jövő luxus otthonában.

A cikk megjelenését a Skyline Residence támogatta.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)