Makovecz ház Szadán, erdő mellett, patakparton

A gödöllői dombság egyik legkedveltebb településén, Szadán jártunk. Itt számos minőségi, prémium családi házat találni. A település általános képe is igen fejlett és a közlekedési kapcsolatai is kiválóak, nem csak Gödőllő, de Észak-Pest és Észak Buda felé is.

Nem is gondoltuk, hogy errefelé ilyen gyönyörűségeket is találni. Íme egy jellegzetes, Makovecz stílusú ház Szada természetvédelmi területének közelében, erdő és patak szomszédságában.

A terveket az Ybl-díjas Gerencsér Judit (Makovecz Imre közvetlen munkatársa) készítette. A tervező szerint ez a ház örök: megállja a helyét száz év múlva is.

A telek is kellően tágas, 2000 nm-es, tizenéves gyümölcsfákkal, 30 méterre lefúrt kúttal. A közlekedés is kiváló, hiszen 3-5 perc alatt elérhetjük a fővárosba vezető autópályát.

A ház alapterülete sem kicsi, 250 négyzetméter. Ebből 190 négyzetméter a földszinti lakórész és az emeleten további 60 négyzetméter hasznosítható stúdióként, vagy irodaként, akár műteremként. Az otthon 60 négyzetméteres kétállású garázzsal, valamint elöl és hátul nagy teraszokkal és erkéllyel is rendelkezik.

A falak 38 cm-es Porotherm téglából készültek és 4 cm-es hőszigetelő anyaggal vonták be. A nyílászárók boroveci fenyőből készültek, védőgáz hőszigeteléssel és fényvisszaveréssel ellátottak. A tető fedőanyaga pedig – a Makovecz Imre által tervezett házakra sajátságosan jellemző – német terméspala. A fűtésről Viessmann kazán gondoskodik.

A napkollektorok elhelyezésére szolgáló bakok a tetőn el lettek helyezve és a kazán bekötés is megtörtént.

A ház akár két generációssá is alakítható, mert a különbejáratú tetőtérnek létezik egy 120 nm-es három szobás apartman terve, valamint a keleti hajóban van egy további, 80 nm-es szabad felhasználású terület. Mindkét hajóban kész az aljzatbeton, szennyvíz, villany, fűtés kiállásokkal, ablakokkal.

Ez az egyedi stílusú otthon ideális olyan családoknak, akik csendes, nyugodt környezetben szeretnének élni, mégis közel a nagyvárosi nyüzsgéshez és nem szeretnek kompromisszumot kötni a minőség terén.

A cikk megjelenését az otthon hirdetője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)