5+1 tipp gyerekszoba berendezéséhez

Hoztunk 5+1 tippet, ami jól jöhet, ha éppen egy gyerekszoba berendezése előtt állsz.

Otthonunk berendezése során az egyik legnehezebb feladat elé a gyerekszoba állít minket. Ennél a helyiségnél jó néhány praktikussági szempontot figyelmebe kell venni a dizájn mellett. Már csak azért sem könnyű, hiszen a gyermekek esetében az igények folyton változnak: egyészen másra van szüksége a gyereknek 2 éves korban és megint másra 10 évesen. Ezáltal a gyerekszoba nem egy egyszeri, hanem folyamatos kihívás az életünkben.

  1. Elhelyezkedés

Amennyiben még csak házunkat tervezzük, lehetőségünk van arra, hogy magunk válasszuk ki a gyerekszoba helyét. Ha már adott helyiségek közül választhatunk, akkor is érdemes néhány dolgora odafigyelni. Ilyen például, hogy világos, tágas szobát válasszunk; ha pedig gyermek még kicsi, az legyen közel a szülők szobájához. Ha lehetőségünk van rá, válasszuk a nappali után a második legnagyobb szobát! Tájolását tekintve legjobb az udvarra, belső kertre néző, csendesebb szoba. Ennek a debreceni lakásnak a gyerekszobája, is tökéletes választás volt hiszen tágas és fényes.

2. Elrendezés

A szoba berendezése során, ha a lehetőségeink engedik igyekezzünk felosztani a szobát. Érdemes elválasztani a játéknak fenntartott részt a pihenőrésztől. Erre akár színek használatával is van lehetőség, akár egy galériaágy segítségével, ami ráadásul nagyon praktikus, ha nem áll túl nagy tér rendelkezésre.

3. Színek

Kisebb gyerekek esetében eltérő vélemények vannak arról, hogy mi a megfelelő falszín. Abban azonban mindenki egyetért, hogy színekre a picik esetében mindenképp szükség van. Jó megoldás egy semleges, neutrális színt kiválasztani és színes kiegészítőkkel, képekkel feldobni. Ez már nagyobb gyermekek esetében is jó megoldás, hiszen mindenhez illik, így egy esetleges bútorváltás során sem kell feltétlen falat festegetni. Ebben a nyíregyházai családi házban ebből a szempontból tökéletes színt választottak, ami később és most is megállja a helyét.

4. Bútorok

A bútorok kiválasztásánál, azt már le sem kellene írnom, hogy figyeljünk a biztonságos darabok kiválasztására, azt hiszem ez mindenki számára egyértelmű. Az ágy környékére ne helyezzünk nagy bútorokat, polcokat sem fölé, sem mellé. Hagyjuk szabadon a környéket a biztonság érdekében!  Egy ötletes ággyal pedig feldobhatjuk a szobát és talán a kicsiknek is nagyobb kedve lesz abban aludni, nem a szülők közt. Akárcsak ebben a budapesti családi házban.  Jó megoldás a többfunkciós bútorok vásárlása is, hiszen ezzel a késöbbiekben pénzt sporólhatunk.

5. Tárolás

Az egyik legfontosabb szempont, ha a gyerekekről van szó a tárolás. Érdemes minél több lehetőségről gondoskodni, hogy ne legyen rendezetlen hatása a helyiségnek. Gondolkodjunk függőleges megoldásokban is, akár egy plafonról lelógó tárolóban. Dobozokból, ládákból pedig sosem elég, bármit elrejthetünk bennük, ráadásul nem is nagy költség beszerezni néhányat.

+1 tipp: Kreativitás

Ebben a helyiségben szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, na meg a gyermekek is! Ne feledkezzünk meg róla, hogy gyerekszobát rendezünk be, ne ez a helyiség legyen a házban, amit a legújabb trendek és szabályok szerint rendezünk be, arra ott a ház többi része.  Ha már nagyobbacska gyermekekről van szó vonjuk be őket is, hiszen ők töltik majd itt idejüket. És ne legyünk túl szigorúak, valamelyest engedjük a kicsit fantáziáját szárnyalni.

 

Külföldi kép forrása: https://hu.pinterest.com/


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros csoport megveszi a Brendont

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros csoport megveszi a Brendont

Teljes egészében a Talentishez kerül a Brendon Holding. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon.

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt.

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH kis is számolta

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH kis is számolta

A benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál – jelentette első ízben a Központi Statisztikai Hivatal.

OTP-ügyfelek figyelem! A bank automatikus korlátozást vezet be

OTP-ügyfelek figyelem! A bank automatikus korlátozást vezet be

Az OTP Bank – kiberbiztonsági megfontolásból - május nyolcadikától automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limitet állít be az internet- és mobilbankból indított átutalásokra.

© 2024 (v2.202102)