Pest és Balaton: ahol érdemes befektetni

Az új építésű lakások piacán nem csupán annak érdemes körülnéznie, aki saját részre vagy családja számára keres otthont. Ha jövedelmező, értékálló befektetést keres, jó lehetőséget kínál néhány fővárosi és Balaton-parti projekt. Mutatjuk a legszebbeket!

Ingatlanba fektetni mindig jó döntés, hiszen jól, manapság is 6 százalék körül jövedelmezik, nem is számolva a várható, további értéknövekedést. Ez utóbbira is több az esély, ha a fővárosról vagy a Balatonról van szó, és persze azon belül jó helyen lévő új, vagy újszerű ingatlanról van szó. Tehát még mindig a bankbetéteket sokszorta meghaladó hozamokról beszélhetünk, különösen, ha a vásárolt otthon értéke is nő.

Nem mellékes az sem, hogy a bérleti piacon az új építésű lakásokra a legnagobb a kereslet, márpedig mielőtt lakást vennénk tájékozódni kell róla, hogy hol és milyen lakásokat keresnek a bérlők.

Ebbe a válogatásba most olyan lakásokat hozunk, amivel nem lehet mellényúlni, ha befektetésről van szó.

Válogatásunk első tagja a belváros szívében, a folyamatosan megújuló és egyre nagyobb presztízsű VIII. kerületben, a Corvin negyed szélén található.

A társasházban 1, 2, 3, sőt, akár 4 szobás lakások között is válogathatunk. Keresett környék, hiszen a belváros mindig népszerű, a rengeteg egyetem és főiskola közelsége pedig sok fiatalt vonz. Az sem utolsó, hogy ebben a kerületben még mindig számíthatnak a befektetők érdemi értéknövekedésre is.

A Hubay Garden lakópark a Váci úti irodafolyósóhoz meglehetősen közel, a XV. kerület szívében, Rákospalotán, az Önkormányzattal szemben épül. Innen autóval pár perc, közösségi közlekedéssel vagy bringával pedig 10-15 perc a Váci út legtöbb irodaháza.

Így hát a fiatalok, a fiatal családok számára ez igen kedvelt környék, hiszen a belváros zajától kicsit kijebb, de mindenhez elérhető távolságon belül helyezkedik el. A vasúti megálló – ahonnan negyed óra a Nyugati Pályaudvar – pár perc séta, a metró újpesti végállomása pedig csak néhány buszmegálló. Emellett plázák, boltok, intézmények tömege van a környéken. A nyugodt környezet itt mégis biztosított, a 6 tömmből álló társasház között zárt belső kertet kerül kialakításra, ahol a ház lakói ápolt környezetben, saját kertben tölthetik szabadidejüket.

A 21. században egyre nagyobb az igény a környezet- és egészségkímélő megoldásokra, az otthonokat illetően is. A IX. kerületi Sobieski Ökoházban  75  különböző méretű lakásból választhatunk, amelyek az alacsony rezsiköltség mellett energiatakarékosak, környezetbarátak és allergiamentesek is. Az öko társasház Középső-Ferencváros megújult környezetében, kiváló közlekedés mellett, mégis egy csendes egyirányú utcában épül.

A főváros mellett a Balaton-parti ingatlanok is jó befektetésnek igérkeznek. Balaton északi-keleti csücskéből, Balatonfűzfőről hoztunk egyedülállóan szép társasházat.

A Fűzliget Lakó- és Üdülőpark vadregényes erdő, és védett nádas ölelésében két vitorláskikötő között, vízpart közelben épül. A lakáskínálatban  a 33 nm-es stúdió lakásoktól a 87 nm-es 4 szobás otthonokig többféle lakástípus is megtalálható, mindegyikhez balatoni panorámás erkély és terasz tartozik.

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

Lopott képből dolgozott a magyar kormánypropaganda

Lopott képből dolgozott a magyar kormánypropaganda

Egy punkegyüttes képét használták fel a dollárbaloldalozó plakáthoz, Ön szerint fizettek érte?

Kihallgatta az ügyészség Varga Juditot - egyelőre tanúként

Kihallgatta az ügyészség Varga Juditot - egyelőre tanúként

Az ügyészség részleteket közölt a Magyar Péter hangfelvétele kapcsán indult nyomozás állásáról.

© 2024 (v2.202102)