Évek óta nem látott árelőny a budapesti új lakás piacon



Bárcsak lenne egy időgépem, hogy visszautazzak 3-4 évet és befizessek egy új lakásra! Sokan érezhetnek így a budapesti ingatlanárak száguldása láttán. A drágulásnak ráadásul nincs vége, elég csak a közelgő áfaemelésre gondolni. A jó hír az, hogy ha most okosan dönt, olyan árelőnnyel vehet új lakást több Cordia-projektben, amilyenre rég nem volt példa. A konstrukcióban szereplő, Budapest legvonzóbb helyszínein épülő otthonok ugyanis év végéig extra árelőnnyel vásárolhatók meg.

 

Amikor 2014-ben repülőrajtot vettek a budapesti új építésű lakások árai, kevesen hitték volna, hogy az akkor még csak a budai Vár és az V. kerület luxusfejlesztéseit jellemző, egymillió forint feletti négyzetméterárak pár év elteltével a VI., VII. és a VIII. kerületben is általánossá válnak. Emlékezhetünk azokra a szakértőkre is, akik már 2017-ben az árak tetőzéséről beszéltek: nos, azóta a budapesti átlagár mintegy 30 százalékkal emelkedett tovább.

Nem csoda, hogy sokan gondolkoznak azon, vajon napjainkban is megéri-e még lakóingatlant venni. Magyarország legnagyobb lakóingatlan-fejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia most egy „ingatlanpiaci időgépet” kínál: jó pár évvel ezelőtti árakon nyílik lehetőség leszerződni új lakásra a Most legyen okos! kampány keretében. Ez nem minden, hiszen az, aki él ezzel a lehetőséggel, kivédi a lakásáfa közelgő emelésének hatását is. Mint ismert, 2020-tól a jelenlegi 5 százalék helyett újra 27 százalék általános forgalmi adó terheli majd az új lakások többségét, amivel a fővárosi négyzetméterenkénti átlagár bizonyosan meghaladja majd az egymillió forintot.

A jelentős árelőnnyel kínált lakások Budapest legnépszerűbb helyszínein épülnek. A formájában és anyaghasználatában egyaránt egyedi és exkluzív Grand Corvin második üteme a legutolsó lehetőség befektetésre vagy saját célú új lakásvásárlásra a nemzetközi nagydíjas Corvin Sétányon, a belvárosi lakásbérleti piac egyik legkeresettebb helyszínén. A kampány keretében az ebben az ütemben épülő lakásokra 15%-os kedvezményt ad a Cordia. Ha figyelembe vesszük, hogy jövőre a lakásáfa jelentősen emelkedik majd, akkor összességében bőven 30% felett lehet a nyereségünk – ilyen pedig évek óta nem volt.

budapesti

Az Universo a IX. kerület megújuló részén, a Millennium-negyedben, a Duna-parttól sétatávolságra épül. A kerület belső részének egyik utolsó szabad telkéről van szó, így a leendő lakások kiváló befektetési lehetőséget nyújtanak. Ez a környék – hasonlóan a számos nemzetközi díjjal elismert Corvin-negyedhez – teljesen átalakul, élhető és modern életteret kínálva a lakók számára. Az Universo új építésű lakásai nem csak saját használatra jelentenek jó választást, hanem – mivel a Duna-parti irodanegyed és az egyetemek közelségének, valamint a kiváló közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően könnyen kiadhatók – befektetésnek is ideálisak.

Számos kikapcsolódási és szórakozási lehetőség – többek között a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a Ludwig Múzeum valamint az ELTE Botanikus Kertje – sétatávolságra található az Universótól. Az itt lakók számára a bevásárlás sem okoz majd gondot, hiszen 15 perc sétára van a Lurdy Ház, a Corvin Plaza és a Corvin Sétány. Az Universo lakásai jelenleg 7%-os árelőnnyel vásárolhatók meg, ha pedig az áfa megtakarítását is figyelembe vesszük, akkor több mint 25% lesz a nyereségünk.

új építésű lakás

Ha tehát beülne az időgépbe és nem szalasztaná el a lehetőséget, látogasson el a Cordia oldalára!

A Cordia kiemelkedően megbízható partnernek számít, hiszen több mint másfél évtizede van jelen a hazai lakóingatlan-piacon, és eddig minden fejlesztését befejezte, a vevők, a finanszírozó bankok és az alvállalkozók felé még a válság legkeményebb éveiben is helyt állt – hívta fel a figyelmet Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

 

A cikk elkészültét a lakópark értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)