Prémium parasztházak a Balaton környékéről!

Válogatásunkban hoztunk néhány nagyon szépen felújított, illetve új építésű luxus parasztházat a Balaton környékéről, melyek megmutatják milyen jól megfér egymás mellett a hagyományos népi építészet és a modern kor kényelme!

Továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a szépen felújított, jó állapotú parasztházak. Amellett, hogy nagyon hangulatosak, számos olyan előnyük van, mint például a jó hőszigetelés a vastag kőfalaknak köszönhetően.
Népszerűségüket mi sem mutatja jobban, hogy sokan ma is ilyen házakat építettnek maguknak vagy újítanak fel 100, akár 200 éves házakat.
Persze, akkor az igazi a hatás, ha ezek a házak olyan környezetben vannak, ami még inkább hangulatosabbá teszi őket. Nem véletlen, hogy olyan kedveltek a felújított parasztházak, présházak a Balaton környékén.

Ezt a nagyvázsonyi házat műemlékvédelem bevonásával újították fel, ezáltal megőrizte történelmi jellegét mégis a mai korok igényeinek is megfelel. A régmúlt idők stílusjegyeit kívül belül magán hordozza, így az autentikus parasztház terméskő falai kényelmes, hangulatos belsőt rejtenek. A házban a két kemence mellett, padlófűtés gondoskodik a melegről, az egészségmegőrzésről pedig a szauna. Az épületben 6 szoba, 2 nappali és 3 fürdőszoba található, a telken pedig van még egy kisebb szintén felújított vendégház.

A Káli-medencében található Köveskálon leltünk rá erre a felújított parasztházra. A múlt század elején épített házat tulajdonosai 21. századi otthonná újították figyelve arra, hogy megőrizze tájjellegét. A kétszintes ház földszintjén tágas étkező+nappali, konyha, fürdőszoba található, az emeleten pedig további három szoba és egy fürdőszoba került kialakításra. A ház fűtése gáz cirkó rendszerrel működik, de egy gyönyörű iparművész által készített cserépkályha és vaskályha is ékesíti az otthont. Az házhoz tartozik egy szép terasz, hatalmas kert, benne grillezővel, bográcsozóval és még sok minden mással.

Szintén Köveskálon találtuk ezt a közel 200 éves igényesen felújított és berendezett parasztházat. A ház udvarában hangulatos kerti terasz, úszómedence és egy 40nm-es galériás vendégház is található.  A nádfedeles tetőtér beépítéses parasztház összesen négy lakrésszel, hat szobával, négy fürdőszobával rendelkezik, így vállalkozásnak is kiváló lehetőség.

Ahogy a cikk elején is említettem, sokan nem régi parasztházakat újítanak fel, hanem napjainkban építik meg őket.

Ez a szigligeti ház 2003-ban épült a vár felé vezető út lankáján, a legmodernebb anyagok felhasználásával mégis őrizve a hagyományokat. A régi korok stílusjegyei mint, a nádtető, tornácos terasz, fagerendás mennyezet mellett modern prémium minőségben alakították ki a házat.
A földszinten nagy galériázott nappali, hálószoba, fürdő, konyha és étkező található, továbbá a tetőtérben lehetőség van további helyiségek kialakítására.

 


© 2024 (v2.202102)