Vác közelebb van és sokkal menőbb mint gondolnád!

Hányan és hányan „ingáznak” Budapesten belül? Aki jól ismeri a várost és próbált akár Dél-Pestről Észak-Pestre, vagy Dél-Budáról Észak-Budára rendszeresen átjárni, az tudja, hogy sem autóval, sem közösségi közlekedéssel nem az igazi ez a „túra”. De ha hiszi, ha nem: Vácról – ideális esetben – gyorsabban odaérünk a főváros északi részére!

A Váci úton, a rengeteg irodaházban és környezetében sok tízezer ember dolgozik, de sok ezren Dél-Pestről vagy Dél-Budáról, vagy ezek környékéről járnak oda minden nap. Lehet, hogy csak 10-15 kilométerre laknak, de a városon át gyakorlatilag lehetetlen a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban az autós vagy a buszos közlekedés. Egy-egy baleset vagy építkezés-útépítés még fájdalmasabbá teheti a dolgot. Legalább egy óra oda, ugyanennyi vissza a munkahelyre.

Ugyanakkor, aki a XIII. kerületben keres egy családnak is alkalmas méretű, élhető ingatlant, annak valójában 50-60 millió forinttal a „zsebében” kellene rendelkezni, hogy ne kelljen túl nagy kompromisszumokat kötni.

Sokan nem is gondolják, de akár Észak-Pest, akár Észak-Buda sokkal közelebb vannak például Váchoz, mint a főváros külsőbb déli, délkeleti kerületei, agglomerációi. Vác vasútállomásáról alapesetben fél óra alatt a Nyugati Pályaudvaron van a vonat, de Újpestre, Rákospalotára még hamarabb beér. Persze autóval a reggeli és a délutáni csúcs nem problémamentes és a vonat is késhet, de nagy átlagban sokkal jobban járunk ha olyan helyet keresünk, ahol nem kell észak-déli vagy kelet-nyugati irányban “átkelnünk” Budapesten.

Korszerű, klimatizált elővárosi vonal tehát a váci, ahonnan Észak-Pest számos pontja akár átszállás nélkül, vagy egyetlen átszállással elérhető. Ráadásul ez év végére már befejeződik az M2 autóút Budapest és Vác közötti szakaszának kétszer 2 sávosra való kibővítése is!

Magyarán Vácról sokkal hamarabb odaérünk a XIII. kerületbe, mint mondjuk Dél-Budáról vagy Dél-Pestről, különösen, ha a fővároson belül a csúcsidőszakban, autóval próbálkozunk.

A Dunakanyar központjaként Vác Pest megye ötödik legnagyobb városa; és minden megvan itt, amire egy családnak szüksége lehet, nem beszélve arról, hogy Vácott lakva nem kell lemondaniuk a nagyvárosok adta előnyökről sem. Az iskolavárosként is emlegetett településen több óvoda, általános iskola, középiskola, főiskola és zeneiskola is várja a gyermekes családokat. Ezen túl Vác belvárosának vannak régi, nagyon hangulatos szegletei is, melyek kiegészülnek a belvároshoz tartozó sétánnyal, a mely a Duna mentén vezet végig. Mindemellett rengeteg érdekes program is szórakoztatja az itt lakókat, így például a Váci Tavaszi Fesztivál, a Szüreti Felvonulás és a Váci világi vigalom.

Ki ne szeretne egy ilyen remek helyre költözni?

E madárcsicsergős, emberléptékű és megkapó Duna parti városkában élhetünk tehát kényelmesen akkor is, ha munkánk a főváros bármely északi részéhez köt minket. A fiatal családoknak pedig itt az óriási lehetőség, hiszen már akár egy egy-másfél szobás Észak-pesti panellakás ára is igen közel van egy vadonatúj váci kertkapcsolatos sorház árához. Mondjuk a Vác Csendesrét Lakóparkban. Ez utóbbiban már 30 millió forint körül elérhető, miközben nemcsak keretet, de egy társasházi tömblakáshoz képest összehasonlíthatatlan életminőséget, komfortot és pihenési szintet kínál.

Azon túl tehát, hogy igazi zöld, vidékies környezetben lakunk, pár lépésnyire élhetünk egy igazi ékszerdoboz belvárostól (az ország talán legszebb főtere ez), és ebben a belső részben minden szolgáltatás megtalálható, például a helyi Tesco nagyáruház éjjel-nappal nyitva van! A helyi Jávorszki Ödön kórház pedig Pest megye legjobban felszerelt egészségügyi intézménye, és a munkanélküliség is nagyon alacsony, mert olyan cégek vannak a környélen, mint a Samsung, Zollner, IBM és a Continental.

Aki pedig sportolni szeret, annak ott van a közelben a Dunakanyar, ahová akár ki is lehet futni vagy biciklizni, családostul is. A városban egyébként 40 sportegyesület működik.

A cikk a lakópark értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Sokan kivárnak a felújítási támogatások konkrétumainak megjelenéséig.

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

A Magyar Turisztikai Ügynökség is segít a Hotel Silvanus újjáépítésben.

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Az NNGYK a koronavírusról és az influenzáról is jelentett.

© 2024 (v2.202102)