Mennyit ér 25 millió a legnagyobb egyetemvárosokban?!

Az első drukkon már túl vannak a felvételiző diákok, hiszen júliusban kihirdették a ponthatárokat. Ilyenkor jön a neheze, mikor lakást kell találni. Sokan kollégiumban, vagy barátokkal közös albérletben fognak lakni szeptembertől, azonban vannak olyan szerencsések is, akiknek szüleik lakást vásárolnak. Körülnéztünk a nagy egyetemvárosokban, hol mit kapnak a szülők a pénzükért!

Bár szerencsére rengeteg egyetemünk van az ország minden pontján, Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs és Győr számít a legnagyobb egyetemvárosoknak, ezért – első körben – errefelé néztünk körül. Azzal nem árulunk el nagy tikot, ha már az elején kijelentjük, hogy Budapest élen jár ami a lakás árakat illeti. A fővárosban egy- másfél szobás lakásért átlagosan 22-25 millót is elkérnek, ez az összeg pedig inkább az alsó határt jelenti az egyetmközeli lakások piacán.

Elsőként nézzük Budapestet, hiszen itt található a legtöbb egyetemi kar, ide érkezik szeptembertől a legtöbb diák. Belsőbb kerületekben keresgéltünk, hiszen innen a legkönnyebb megközelíteni valamennyi egyetemet.

A VII. kerületi Wesselényi utcában találtunk egy egy szobás, galériás lakást, ami alkalmas 1 maximum két fő számára. A bútorok a vételár részét képezik, így már a lakás berendezése sem okoz fejtörést.

Budapest után Debrecen felé vettük az irányt. Találtunk itt is lakást ezen az áron, három külön nyíló szobásat, erkéllyel. Ideális 3-4 főnek is, hiszen a szobák külön-külön kiadhatók.

Szegeden is válogathatunk a tágas, három szobás lakások között ezen az áron, egy garzonhoz pedig jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá. Szintén alkalmas lehet akár több diák számára is ez a három szobás, második emeleti lakás.

Ebben az árkategóriában Pécsen is hasonló a kínálat, másfél-2 és fél szobás lakásokat találni, elhelyezkedésüktől és állapotuktól függően a városban. Mi Egyetemvárosból hoztunk, méghozzá a legkedveltebb környékéről, az Alkotmány utcából egy lakást. Az ingatlan 48nm-es, konyha-nappali+1 hálós, frissen és teljes körűen felújított, bútorozott és gépesített, így azonnal birtokba vehető.

Győr idén is népszerű volt a felvételizők körében. Pár percre a belvárostól, jól frekventált helyen eladó ez a teljes felújításon átesett, tégla építésű lakás, két szobával.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter bejelentése milliókat érhet a cégeknek

Szijjártó Péter bejelentése milliókat érhet a cégeknek

A K+F beruházások támogatása jelentősen nő.

Nem akárki kért bocsánatot Karsai Dánieltől

Nem akárki kért bocsánatot Karsai Dánieltől

Az eutanázia hazai legalizációjáért küzdő alkotmányjogász Facebookján számolt be minderről.

Lakossági megtakarításokat az energetikai fejlesztésekbe!

Lakossági megtakarításokat az energetikai fejlesztésekbe!

Ez az átalakulás energetikai gépből energia termelő ingatlanná már rövid távon átírja a XX. sz. olaj-gáz energiapiaci szabályait.

Komoly jelentkező tűnhet fel a 2036-os olimpiáért

Komoly jelentkező tűnhet fel a 2036-os olimpiáért

Nyári olimpiarendezés mellett foglalt állást a németek többsége, a megkérdezettek szerint a 2036-os kandidálásnak lenne értelme.

© 2023 (v2.202102)