Mennyit ér 25 millió a legnagyobb egyetemvárosokban?!

Az első drukkon már túl vannak a felvételiző diákok, hiszen júliusban kihirdették a ponthatárokat. Ilyenkor jön a neheze, mikor lakást kell találni. Sokan kollégiumban, vagy barátokkal közös albérletben fognak lakni szeptembertől, azonban vannak olyan szerencsések is, akiknek szüleik lakást vásárolnak. Körülnéztünk a nagy egyetemvárosokban, hol mit kapnak a szülők a pénzükért!

Bár szerencsére rengeteg egyetemünk van az ország minden pontján, Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs és Győr számít a legnagyobb egyetemvárosoknak, ezért – első körben – errefelé néztünk körül. Azzal nem árulunk el nagy tikot, ha már az elején kijelentjük, hogy Budapest élen jár ami a lakás árakat illeti. A fővárosban egy- másfél szobás lakásért átlagosan 22-25 millót is elkérnek, ez az összeg pedig inkább az alsó határt jelenti az egyetmközeli lakások piacán.

Elsőként nézzük Budapestet, hiszen itt található a legtöbb egyetemi kar, ide érkezik szeptembertől a legtöbb diák. Belsőbb kerületekben keresgéltünk, hiszen innen a legkönnyebb megközelíteni valamennyi egyetemet.

A VII. kerületi Wesselényi utcában találtunk egy egy szobás, galériás lakást, ami alkalmas 1 maximum két fő számára. A bútorok a vételár részét képezik, így már a lakás berendezése sem okoz fejtörést.

Budapest után Debrecen felé vettük az irányt. Találtunk itt is lakást ezen az áron, három külön nyíló szobásat, erkéllyel. Ideális 3-4 főnek is, hiszen a szobák külön-külön kiadhatók.

Szegeden is válogathatunk a tágas, három szobás lakások között ezen az áron, egy garzonhoz pedig jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá. Szintén alkalmas lehet akár több diák számára is ez a három szobás, második emeleti lakás.

Ebben az árkategóriában Pécsen is hasonló a kínálat, másfél-2 és fél szobás lakásokat találni, elhelyezkedésüktől és állapotuktól függően a városban. Mi Egyetemvárosból hoztunk, méghozzá a legkedveltebb környékéről, az Alkotmány utcából egy lakást. Az ingatlan 48nm-es, konyha-nappali+1 hálós, frissen és teljes körűen felújított, bútorozott és gépesített, így azonnal birtokba vehető.

Győr idén is népszerű volt a felvételizők körében. Pár percre a belvárostól, jól frekventált helyen eladó ez a teljes felújításon átesett, tégla építésű lakás, két szobával.


© 2021 (v2.202102)