Ha aprócska a fürdőszoba, akkor így rendezd be!

Egy apró fürdőszoba kitalálása, bebútorozása nem egyszerű, de annál fontosabb feladat. Hoztunk néhány ötletet, ami jól jöhet, ha éppen kis méretű fürdőszobád van csak.Egy kis lakás berendezése önmagában is nagy kihívás jelent, de vannak olyan helyiségek, amik az átlagosnál is több fejtörést okozhatnak. Ilyen például a fürdőszoba is, ahol minden centit meg kell tervezni, hogy kényelmes és praktikus teret kapjunk, ahol elfér minden szükséges. Ráadásul itt hosszútávra kell tervezni, hiszen a kádat vagy a zuhanyzót nem tolhatjuk arrébb, ha meggondoltuk magunkat.

Mint a lakás minden pontján itt is érvényesül a színek és fények alapszabálya. Kis területű fürdőszoba esetén válasszunk világos színeket – legyen szó csempéről vagy falfestésről. Ha van ablak a fürdőszobán, könnyebb dolgunk van a természetes fénynek köszönhetően. Ha nincs, akkor gondoskodjunk róla, hogy kellően megvilágított legyen a fürdő. A mosdó fölé mindenképpen kell egy tükör, de ha nagyobbat választunk, akkor optikailag növelhetjük a teret. Ebben az Angyalföldi lakásban a tükröt például egészen a kádig kitolták, így sokkal tágasabbnak hat az egész fürdőszoba.

Sok esetben nincs elég hely kádnak és zuhanyzónak is, ezért választanunk kell. Ha mindenképpen ragaszkodunk a kádhoz, például kisgyermekesek esetében egy átlátszó üvegfallal könnyen kialakíthatunk egy olyan fürdőkádat, ami zuhanyzóként is jól funkcionál.

Ha csak a zuhanyzó mellett tesszük le voksunk, fix zuhanykabin helyett válasszunk inkább épített zuhanyzót. Ebben az esetben sokkal tágasabb hatást érhetünk el, amit tovább fokozhat egy átlátszó üvegfal. Akárcsak ebben az Akácfa utcai lakásban.

A mosdó elhelyezése sem egyszerű feladat, azonban létezik néhány nagyon praktikus megoldás. Ha akad egy üres sarok a fürdőben, helyezzünk oda sarokmosdót. A csaptelepet pedig a falra szereljük fel. Jó megoldás az is, ha van ilyen, akkor egy kis beugró részbe tesszük, mint ebben a Rákóczi úti lakásban.

Mikor bekerül minden a helyére, gyakran szembesülünk a problémával, hogy bár elfért minden, nem sok hely maradt tárolásra. Ilyenkor érdemes minden felesleges felületet kihasználni. Ilyen a wc vagy a mosógép feletti rész is, ahova néhány polcot felfúrva jelentős tárolóhelyet kapunk. Ilyen üres rész lehet az ajtó mögötti hely is, ahova keskeny szekrényt vagy törülközőszárítót tehetünk, mint az előbb már említett Akácfa utcai  lakásban.

A külföldi kép forrása: https://hu.pinterest.com/


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)