Ökoház: környezet- és egészségkímélő otthon

A klímaváltozásnak egyre több, látható jele van, ám szerencsére vannak ma már olyan projektek, amelyek a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek. De milyen előnyökkel jár egy ilyen otthon? Mitől lesz egy ház Ökoház? E kérdésekre keressük most a választ!

Ma rengeteg az építkezés. Az ezzel járó negatív környezeti hatások mellett nem lehet elmenni, hiszen nem is hallunk mást, hogy sosem volt még olyan fontos a környezetvédelem mint manapság. Ha környezetkímélő megoldásokra az élet minden területén keressük a megoldásokat, akkor az otthonunk kiválasztásánál miért tennénk másképpen?!

Szerencsére ma már olyan környezetbarát otthonunk lehet, mely nemcsak az építkezés során, hanem a használat, azaz az ott lakás alatt is megfelel majd a “zöld” elvárásoknak.


Azoknak, akiknek fontos,  hogy egészséges környezetben, energiatakarékos lakásokban, környezetkímélő módon éljenek most például nagyszerű lehetőségeket kínál a IX. kerületi Sobieski Ökoház.

Hogy mit kapnak az itt lakók? Környezetbarát, energiatakarékos és allergiamentes otthonkat.

A IX. kerület bár belváros közeli, jóval csendesebb, tisztább és zöldebb, mint a főváros beljebb eső kerületei. Ezen az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő környéken, a Sobieski János utcában épülő lakások geotermikus rendszerrel lesznek ellátva, mely nem csak a rezsit csökkenti, de olyan súlyos problémára is megoldást jelent, mint a ma már népbetegségnek számító allergia.

Ez a rendszer, ugyanis kiküszöböli a lakáson belüli porhoz köthető allergéneket, ennek köszönhetően pedig egy egészségesebb környezetben élhetjük mindennapjainkat. Továbbá a geotermikus rendszer környezetkímélő is, hiszen a föld hőjének felhasználásával történik a lakások fűtése és hűtése.

Amellett, hogy egészség- és környezetkímélő megoldásokkal készülnek a lakások, a fenntartási költségek is jóval kedvezőbbek, mint más társasház esetében. A fűtési költség körülbelül 50 százalékkal kedvezőbb a hagyományos gázfűtéssel rendelkező lakások költségénél, a hűtési költsége pedig alig 2000 forint havonta ellenben egy hagyományos klímaberendezéssel melynek üzemeltetése nyáron, bizony nem olcsó.

A változatos elrendezésű és méretű lakások kínálatában mindenki megtalálhatja a számára megfelelő otthont a 21. század elvárásainak megfelelően épített társasház kínálatában.

Aki befektetési célból keres lakást, annak is érdemes körülnézni itt, hiszen jó elhelyezkedésének és a minőségi kivitelezésnek köszönhetően jó befektetésnek ígérkezik.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta. 

 


© 2021 (v2.202102)