Ökoház: környezet- és egészségkímélő otthon

A klímaváltozásnak egyre több, látható jele van, ám szerencsére vannak ma már olyan projektek, amelyek a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek. De milyen előnyökkel jár egy ilyen otthon? Mitől lesz egy ház Ökoház? E kérdésekre keressük most a választ!

Ma rengeteg az építkezés. Az ezzel járó negatív környezeti hatások mellett nem lehet elmenni, hiszen nem is hallunk mást, hogy sosem volt még olyan fontos a környezetvédelem mint manapság. Ha környezetkímélő megoldásokra az élet minden területén keressük a megoldásokat, akkor az otthonunk kiválasztásánál miért tennénk másképpen?!

Szerencsére ma már olyan környezetbarát otthonunk lehet, mely nemcsak az építkezés során, hanem a használat, azaz az ott lakás alatt is megfelel majd a “zöld” elvárásoknak.


Azoknak, akiknek fontos,  hogy egészséges környezetben, energiatakarékos lakásokban, környezetkímélő módon éljenek most például nagyszerű lehetőségeket kínál a IX. kerületi Sobieski Ökoház.

Hogy mit kapnak az itt lakók? Környezetbarát, energiatakarékos és allergiamentes otthonkat.

A IX. kerület bár belváros közeli, jóval csendesebb, tisztább és zöldebb, mint a főváros beljebb eső kerületei. Ezen az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő környéken, a Sobieski János utcában épülő lakások geotermikus rendszerrel lesznek ellátva, mely nem csak a rezsit csökkenti, de olyan súlyos problémára is megoldást jelent, mint a ma már népbetegségnek számító allergia.

Ez a rendszer, ugyanis kiküszöböli a lakáson belüli porhoz köthető allergéneket, ennek köszönhetően pedig egy egészségesebb környezetben élhetjük mindennapjainkat. Továbbá a geotermikus rendszer környezetkímélő is, hiszen a föld hőjének felhasználásával történik a lakások fűtése és hűtése.

Amellett, hogy egészség- és környezetkímélő megoldásokkal készülnek a lakások, a fenntartási költségek is jóval kedvezőbbek, mint más társasház esetében. A fűtési költség körülbelül 50 százalékkal kedvezőbb a hagyományos gázfűtéssel rendelkező lakások költségénél, a hűtési költsége pedig alig 2000 forint havonta ellenben egy hagyományos klímaberendezéssel melynek üzemeltetése nyáron, bizony nem olcsó.

A változatos elrendezésű és méretű lakások kínálatában mindenki megtalálhatja a számára megfelelő otthont a 21. század elvárásainak megfelelően épített társasház kínálatában.

Aki befektetési célból keres lakást, annak is érdemes körülnézni itt, hiszen jó elhelyezkedésének és a minőségi kivitelezésnek köszönhetően jó befektetésnek ígérkezik.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta. 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)