Tippek a tökéletes hálószobához

Hálószobánk tervezése, berendezése több figyelmet érdemel, mint azt elsőre gondolnánk. Nézzük mire figyeljünk, hogy kényelmes, nyugodt helyen hajthassuk álomra fejünket! Mi kell egy szép hálószobához?

Hosszú távon kifizetődő, ha úgy rendezzük be ezt a helyiséget, hogy a lehető legkényelmesebb legyen számunkra, hiszen közérzetünk nagy mértékben függ az alvás és a pihenés minőségétől. Emellett persze az sem mindegy, milyen környezetben ébredünk fel, hiszen ez kihatással van az egész napunkra. A tökéletes hálószoba kialakításához adunk most néhány tippet!

Sok esteben a hálószoba az a helyiség, ahova jó néhány dolgot bezsúfolnánk, hiszen itt nincs szem előtt. Ebben az esetben azonban érdemes a hálószobához inkább egy nagy beépített szekrényt választani, vagy az ágy elé egy tárolót tenni, hogy rendezett környezetben pihenhessük ki magunkat. Ha van rá lehetőségünk, mint ebben a kelenföldi lakásban, akár egy egész nagy gardróbszekrényt is elhelyezhetünk, amiben elfér minden, még sincsen szem előtt.

Lehetőleg ne a hálószoba legyen az a helyiség, ahol az esetleges élénk trendszíneket használjuk. Válasszunk inkább semleges, halvány színeket mint, a fehér, a barna világosabb árnyalatai, a szürke, vagy egy púderes szín, mint ebben a IX. kerületi lakásban.

Érdemes a világításra is hangsúlyt fektetni, ha lehetőségünk van rá, akkor az ágy közelében és az ajtó mellett is helyezzünk el villanykapcsolót. Egy kis éjjeliszekrényre helyezett olvasólámpa pedig nagyon praktikus lehet, és sokkal kellemesebb is elalvás előtt, mint egy felülről jövő erős fény.

Jó választás volt ebben a VI.kerületi lakásban az ágy mindkét oldalára egy-egy orchideát helyezni, kissé meghitt hangulatot varázsolva a hálóba.

A szobába kerülő textíliáknál is hasznos néhány egyéb szempontot is figyelmbe venni az esztétikum mellett. A vastag sötétítő függönyök, ágyneműk jól mutathatnak, azonban megáll rajtuk a por, ami bizony nem tesz jót egészségünknek. Érdemes inkább egy redőnyt beszereltetni és könnyedebb anyagokat választani, akárcsak ez a légies fehér függöny, ebben a Balzac utcai lakásban.

Természetesen az ágy a legfontosabb tényező a szobában, így érdemes akár egy kicsit többet rááldozni. Egy jó matrac évekig kitart és nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire meghatározó tényezője a jó alvásnak. A matrac mellett az ágy keret sem mindegy persze, érdemes kényelmes méretű és magasságú ágyat választani. Ennek a Szív utcai lakásnak a hálószobájához például remekül illik ez a fehér keretes ágy.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)