Francia udvarház a Balaton-felvidéken!

A festői szépségű Balaton-felvidéken, méghozzá a Tapolcai-medence és a Káli-medence találkozásánál van egy hegy, melynek lábánál igazi kincsre bukkantunk. Hazánk egyik legszebb része, csodás természeti szépségeivel és egyedi hangulatával, egyértelműen a Balaton-felvidék. A páratlan szépségű tanúhegyek, a hangulatos kis falvak, a kapolcsi fesztivál, na meg a virágzó borkultúra és gasztronómiai élet sokakat csábít a környékre. Akár ingatlanvásárlásra is.

Ez a varázslatos vidék, amit sokszor csak “magyar Provanceként” emlegetnek nem csak természeti csodákban gazdag. A környéken, pontosabban a Hegyesd hegy lábánál – melynek tetejéről belátni a Tapolcai-medencét és a Balatont is – ráakadtunk egy kis francia stílusú birtokra. Méghozzá gyönyörű környezetben, egészen különleges hangulattal.

További fotókért kattintson a képre!

A 6000 négyzetméternyi területen fekvő birtok, rajta a romantikus, ugyanakkor nagyon elegáns házzal, nem mindennapi látvány. A ház minden apró részlete kifinomult, gondosan megtervezett, ugyanakkor felidézi bennünk a régmúlt idők idilljét.  A rusztikus, vidékies stílus itt finom eleganciával párosul, így egészen különleges hangulatú épületegyüttes jött létre. 

További fotókért kattintson a képre!

A háznál egy hangulatos terasz fogadja az odaérkezőt, de az egyik hálószobából is nyílik egy hasonló pihenőhely. A fő épületben három hálószoba van, két fürdővel, nappalival –  elmaradhatatlan nyitott égésterű kandallóval – konyhával és ebédlővel, méghozzá Hegyesd látképével az ablakban.
A családi ház mellett egy külön bejárattal rendelkező apartmanház is található a telken. A különálló vendégházban pedig egy teljes értékű apartman került kialakításra – háló és nappali élettérrel és egy gyönyörű, intim fürdő kabinnal. Ha pedig szeretnénk kicsit elvonulni akkor a birtok egy különleges kis zugot tartogat nekünk. A klubszoba fából készült fal-, illetve mennyezetburkolattal és újabb kandallóval varázsol nekünk meghitt hangulatot.

További fotókért kattintson a képre!

A vételár magába foglalja a teljes berendezést, amely nem csak tökéletesen illik a házba, de igazán ritka és értékes darabok vannak köztük. A tulajdonosok éveken át keresgélték, válogatták őket külföldi piacokon, hogy az a hangulat, amit az enteriőr megkíván, a tárgyakban is testet öltsön.

További fotókért kattintson a képre!

Persze a telek fekvése sem elhanyagolható, a házból kilépve Hegyesd mellett Sátorma-hegy, a Haláp-hegy és a Csobánc látványa fogad minket. Ennek köszönhetően számtalan kirándulási lehetőségünk van, gyönyörködhetünk a tanúhegyekben a Hegyesd tetejéről, vagy horgászhatunk a közeli tó partján. Ha pedig megfáradtunk a kirándulásban, akkor vár a napozó terasz, vagy a pajtából kialakított nyári konyha. 

Ez a kis ékszerdoboz arra vár, aki gyönyörű, de nyugodt környezetben élne, vagy több generáció számára keres otthont a környéken, vagy arra, aki minőségi ingatlant keres befektetésének.

A cikk elkészítését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)