Magas hozam új építésű lakással, euró alapon


Jelentős árelőnnyel, még az áfaemelés előtt kínál akár 7%-os hozamú, euró alapú ingatlanbefektetési lehetőségre találhatunk az albérletpiac legvonzóbb helyszínein, melyet Magyarország egyik vezető lakásfejlesztője, a Cordia kínál.

Évről-évre rengeteg külföldi diák kezdi meg felsőoktatási tanulmányait Budapesten. A hivatalos adatok szerint több mint 32 ezer külföldi hallgató tanul a fővárosban található egyetemeken, főiskolákon, közülük minden tizedik a Semmelweis Egyetem diákja.

Az intézmény elhelyezkedése miatt a részükről megjelenő kereslet ráadásul a főváros egy jól körülhatárolható részére, éppen a Cordia Universo és a Grand Corvin projektjeinek környékére koncentrálódik. A hallgatók ugyanis döntően az oktatási intézmény közelében keresnek lakhatási lehetőséget, amelyet jellemzően nagyon rövid idő alatt kell intézniük. Tekintettel arra, hogy az egyetem megújult központi épülete és a legnagyobb oktatási egységei is a VIII. és a IX. kerületben találhatók, egyedülálló módon évente több ezer külföldi diák kereslete jelenik meg a környék bérleti piacán, vagyis valóban komoly igényről van szó.

Rájuk jellemző, hogy szinte kizárólag euróban fizetik a bérleti díjaikat. Ez azt jelenti, hogy azok, akik devizában (is) tartják megtakarításaikat, úgy vásárolhatnak euróért befektetési céllal új építésű lakást az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőtől, a Cordiától, hogy a bérleti díjat is euróban kapják majd meg.

A Cordia lakásaival elérhető bérleti díjak magasabbak, mint a környékbeli ingatlanoké, ráadásul az éves szinten elérhető bruttó 6-7%-os euró hozam messze meghaladja az euró alapú hazai államkötvény (Prémium Euró Magyar Állampapír) aktuális éves kamatát is, amely jelenleg 2,4%-os.

Ez nem minden, hiszen a Cordia új, egyetemek közelében épülő lakásait a „Most legyen okos!” elnevezéssel indult kampány keretében egyrészt extra árelőnnyel, másrészt még a jelenleg érvényes, 5%-os kedvezményes áfakulcs mellett lehet megvásárolni. Mint ismert, 2020-tól 27% általános forgalmi adó terheli majd az új lakások többségét. Aki tehát a most élő, a jövő januártól hatályban lévőkhöz képest jóval előnyösebb feltételek mellett szeretné új lakását megvásárolni, annak sietnie kell, hiszen az alacsony áfakulcs csak év végig, december utolsó napjáig van érvényben.

Ráadásul azok számára, akik az ingatlanok bérbeadását, hasznosítását tervezik, komoly segítséget is ad a Cordia: igény esetén vállalják a teljes berendezést, a lakás meghirdetését, a bérlő kiválasztását, a bérleti szerződés megkötését, a bérleti díj és a közüzemi költségek beszedését – sőt, a tulajdonosnak még lakógyűlésre sem kell járnia. A cég jelenleg közel félezer lakást ad ki és/vagy menedzsel, amelyek bérlőinek döntő többsége külföldi diák.

A most árelőnnyel kínált, magas euró alapú hozamot nyújtó lakások Budapest legnépszerűbb helyszínein épülnek. A belvárosi lakásbérleti piac egyik legkeresettebb helyszínén – a nemzetközi nagydíjas Corvin Sétányon az elmúlt 10 évben megduplázódtak a négyzetméterárak, ami további hozamprémiumokkal kecsegtet a befektetők számára.

A formájában és anyaghasználatában egyaránt egyedi és exkluzív kialakítású Grand Corvin második üteme a legutolsó, egyedülálló lehetőség befektetésre a Corvin Sétányon. Az említett kampány keretében az ebben az ütemben épülő lakásokra 15%-os kedvezményt ad a Cordia, a lakásáfa jelentős emelkedését figyelembe véve pedig összességében bőven 30% felett lehet a nyereség.

Cordia

 

Az Universo a IX. kerület megújuló részén, a Millennium-negyedben, a Duna-parttól sétatávolságra, a SOTE közvetlen közelében épül. A leendő lakások kiváló befektetési lehetőséget nyújtanak, amelyeket a jelen konstrukcióban 13%-os árelőnnyel kínálja a fejlesztő. Ha pedig az áfa megtakarítását is figyelembe vesszük, akkor több mint 30% lesz a nyereségünk.

Cordia

Ha érdekli az egyedi befektetési lehetőség, látogasson el a Cordia oldalára!

A Cordia kiemelkedően megbízható partnernek számít, hiszen több mint másfél évtizede van jelen a hazai lakóingatlan-piacon, és eddig minden fejlesztését befejezte, a vevők, a finanszírozó bankok és az alvállalkozók felé még a válság legkeményebb éveiben is helyt állt – hívta fel a figyelmet Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

A cikk elkészültét a lakóépületek beruházója támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)