Balaton: babaváró hitelből nyaralót a babának? Miért is ne?!

Elsőre talán furának hangozhat egy ilyen ötlet, de ha a babaváró hitel összegét úgy fektetnénk be, hogy azt a baba már az első pillanatoktól kezdve élvezhesse, már nem is annyira meglepő a gondolat.

Az új, nyár óta elérhető babaváró hitel mindenképpen egyedülálló lehetőség, különösen abból a szempontból, hogy szabad felhasználású. A legtöbben ugyan korábbi hitelek kiváltására veszik igénybe, vagy alapszükségleteik kielégítésére kénytelenek fordítani. De azért szép számmal akadnak olyanok is, akiknek mindenük megvan, ami a baba érkezéséhez szükséges, és ezt az összeget inkább befektetnék a születendő gyermek javára oly módon, hogy az már az első pillanattól kezdve használható legyen a baba számára, és a boldog gyermekkor meghatározó élményeit kaphassa meg a gyermek – például balatoni nyaralások során.

Hogy a legbiztosabb befektetés az ingatlan, az mindenki számára egyértelmű, és bizony jó is, ha a gyermek úgy kezdi az életét, hogy már születése pillanatában ingatlantulajdonos. A babaváró hitel összege azonban kevés ahhoz, hogy annak komolyabb összegű kiegészítése nélkül egy értékálló fővárosi, vagy más városközponti, könnyen kiadható lakást vegyünk rajta. Ebből az összegből inkább egy kis községben vagy egy kisváros külső peremén kapnánk egy nem túl kedvező adottságú ingatlant. Ez pedig nem lenne túl racionális döntés, tekintve, hogy fontos lenne, ha az ingatlan addig is hasznosulna, amíg a gyermek fel nem nő.

Egy nagyvárosban, egy jól kiadható ingatlant vásárolni már remek befektetés, hiszen az évek során a kiadásból származó bevételt is a gyermekre költhetjük. Vagy félretehetjük számára, hogy felnőtt életét egy ingatlan tulajdonosaként és egy komolyabb összeggel a kezében kezdhesse, amit akár tanulmányaira is fordíthat. De akkor is remek ez a befektetés, ha 2 vagy 3 gyermekünk születik, és számukra is tudunk az így összegyűlt összegből lakást venni.

Azonban nem mindenki rendelkezik annyi félre tett pénzzel, hogy a babaváró hitelt akár ugyanannyival, vagy annak többszörösével kiegészítve egy ilyen ingatlant megvásárolhasson, ezért egy kisebb összegből megvásárolható, és jól kiadható nyaralóingatlan is opció lehet, még akkor is, ha ezt nem lehet egész évben kiadni.

Természetesen a nyaralók sem mind olcsók. A Balaton legnépszerűbb településein rendkívüli módon elszálltak az árak, a közvetlen vízparti nyaralókért pedig mindenhol sokat elkérnek. Bármilyen hihetetlen is, mi most mégis találtunk egy egyedülálló lehetőséget, egy olyan ajánlatot, mely kifejezetten a babaváró hitel igényjogosultjainak készült, de csakis nekik kizárólagosan!

A különleges ajánlat lényege, hogy a babaváró hitel összegének felhasználásával közvetlen vízparti ingatlant vásárolhatunk oly módon, hogy a vételár összegéből – amely ugyan meghaladja némiképp a hitel összegét – a beruházó részére szerződéskötéskor csak a Babaváró Hitel maximális összegét, azaz 10 millió forintot kell megfizetnünk. A fennmaradó részt pedig ráérünk idővel a későbbiekben, kedvezményesen halasztott fizetésként teljesíteni, miközben a baba már nyaralhat is a nyaralójában!

A beruházás megálmodói tehát elsősorban a kisgyermekes családokra gondoltak, így a projekt területén játszótér és gyermekbarát medence is elhelyezésre kerül. Sőt, szinte egyedülálló szolgáltatásként, gyermekfelügyelet is elérhető. És akkor arról még nem is szóltunk, hogy a projektnek saját strandja van, így gyakorlatilag egy olyan saját vízparttal rendelkező, több hektáros területen elhelyezkedő apartmant vásárolhatunk meg, amely kerítéssel zárt, így a gyermekek a projekt területén biztonságosan játszhatnak.

Azt meg ugye mondanunk sem kell, hogy egy gyermekbarát, közvetlen vízparti apartmant mennyivel könnyebb kiadni, de még ennek a terhét is leveszi rólunk a beruházó, aki igény szerint teljes körű bérbeadási szolgáltatást is biztosít.

Ha pedig úgy döntünk, hogy egy Balaton-parti nyaraló előnyeit mi is szeretnénk élvezni, akkor nyaranta pár hétre már biztosítva van a szállásunk, így az évek során sokkal olcsóbban jövünk ki, mintha szállodára költenénk, és még a szállásszervezés nyűgjét is megspóroljuk magunknak.

A StrandPark ingatlanfejlesztési projekt II. ütemének apartmanjait már alapvetően is nagyon kedvező áron, akár már 14 millió forintért környékén is meg lehet vásárolni, és a Babaváró Hitel 10 milliós összegén felüli kisebb összegű vételár hátralék megfizetésére pedig a beruházó halasztott fizetést biztosít, de csak és kizárólag babaváró hitel igénylésére jogosultak részére!

 

A cikk a StrandPark ingatlanfejlesztőjének szakmai közreműködésével és támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Egy régi, elavultnak számító rakétát tuningolhattak fel. Veszélyes húzásra készülnek az oroszok is, de Washingtonból rossz hírt kaphatnak.

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

A Nébih fújt riadót, olyasmi került a tésztába, aminek nem szabadna.

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Andrzej Duda lengyel elnök szerdai vacsorája Trumppal hozta el a drámai fordulatot a republikánus elnökjelöltnél Ukrajna támogatása ügyében.

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Megvan a TISZA Párt EP-listája, de az aláírásokat gyűjtők bajban vannak Budapesten.

© 2024 (v2.202102)