Újpest legjobb helyszínén

Újpest, itt egyre több az új építés, hiszen közel a sok tízezer embernek munkát adó Váci úti irodafolyosó. Éppen itt, nagyon jó helyen, a metrótól szinte pár lépésre, Újpest központtól pár perc sétára épül az Arsenal Sarokház.

Újpest az a városrész, ahol gombamód szaporodnak a szép, új házak. Különösen azok közt érdemes keresgélni, amelyek a metróhoz közel vannak. Mi most éppen egy ilyenre bukkantunk. A most terítékre kerülő projekt hatalmas előnyét azonban nem csak a metró közvetlen közelsége jelenti, hanem az is, hogy Újpest Központban a bevásárlási lehetőségek és intézmények, szolgáltatások kimeríthetetlen tárháza megtalálható.

Ugyanakkor a metró miatt a belváros is igen-igen gyorsan elérhető, nem is szólva a Váci út irodafolyosójáról, ahol százezrek dolgoznak. (Ez utóbbi miatt egy ilyen lakás kiadhatósága is sokkal jobb az átlagnál.)

A Mester-Építő Kft. legújabb beruházásában épül a 61 lakásos Arsenál Sarokház, egészen pontosan az Árpád út – Erzsébet utca – Munkásotthon utca által határolt területen. Kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel, gyalog és autóval egyaránt. A metró – mint említettük – 3 perc sétatávolságra, a buszmegállók pedig a házhoz képest 50 méteres körzetben helyezkednek el.

A kerületben – mi több, a társasház gyalogosan is könnyen megközelíthető vonzáskörzetében –, jó néhány óvoda, iskola és felújított játszótér van. Mindemellett a Polgármesteri Hivatal, különböző bankok, egyéb szolgáltatók, a nagyobb szupermarket láncok, éttermek és az új újpesti piac is a környéken található. Sportoláshoz remek lehetőséget kínálnak a közeli kisebb-nagyobb konditermek és a közelmúltban felújított szabadtéri, díjmentesen használható sportpark a szomszédos lakónegyedben.

A 37-86 m² közötti méretben kínált lakások nagy része erkéllyel rendelkezik, így mindenki találhat kedvére valót. Óriási előny a lakások fűtésrendszere is. Bár vidéken kedvelt mód, de Pesten sokáig nem szerettük a távfűtést. Pedig igen hatékony és környezetbarát hőenergia (fűtés, használati melegvíz), amely gázüzemű kazánokkal szemben biztonságosabb.

Miért? Mert nincs a házban vagy a lakásban kazán amiből gáz szivárogjon, elégesse az oxigént, szénmonoxidot juttasson a lakótérbe. Ezen túl a társasháznak nem kell költeni a kémény felújításra, sem a kazán karbantartására vagy cseréjére, mindez a közös költséget jelentősen csökkenti.

Ezen túl a szolgáltató feladata a hőenergia biztonságos, és az előírt normáknak megfelelő eljuttatása a felhasználók felé, azaz a távhővezetéki hálózat folyamatos felügyelete és karbantartása, az adott épület hőszolgáltatását biztosító hőközpontok felügyelete, és annak a közösségek igényeinek megfelelő beszabályozása, valamint a szolgáltatás teljesítését akadályozó és tudomására jutott hibák elhárítása – ez mind-mind lekerül a lakók válláról.

Mi több, vagyont és életet veszélyeztető esetekben azonnal, egyéb esetekben kapacitástól, és egyeztetéstől függően 4 órán belül meg kell kezdjék a javítást, akár ünnepnapon is. Mindezt figyelembe véve ráadásul igencsak versenyképes az ár.

Az Arsenal Sarokház emellett más különlegességet is tartogat. Kevesen hallottak még az úgynevezett TECNOBOARD építési rendszerről. Ez egy olyan, fedett terekben használatos önhordó, szerelt építési rendszer, mely ideális választás lakáselválasztó és más falak, valamint sík álmennyezetek építéséhez.

Miért? Mert kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosítanak. E rendszer ugyanis egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, többek közt nagyobb súlyokkal terhelhető és – mint említettük – kivételes a hangszigetelő tulajdonsága, így védve a lakók nyugalmát. Sőt, ez a faltípus környezetbarát, mivel természetes ásványi gipszet külszíni fejtéssel termelik ki, a lehető legkisebb környezetterheléssel és a feldolgozás során a gipsz semmilyen vegyi adalékanyagot nem kap.

A cikk elkészültét az Arsenal Sarokház beruházója támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter mondott egy csomó számot

Szijjártó Péter mondott egy csomó számot

25 ezer állás jön létre a kínai beruházások révén.

Üzemanyag: újra bevezeti a kormány az ársapkát ?

Üzemanyag: újra bevezeti a kormány az ársapkát ?

Beavatkozásra van szükség Nagy Márton szerint.

Mire lehet elég az Ukrajnának nyújtandó új amerikai segélycsomag?

Mire lehet elég az Ukrajnának nyújtandó új amerikai segélycsomag?

A segélycsommaggal kapcsolatos kétségeket James David Vance ohiói republikánus szenátor fejtette ki, még a kongresszusi szavazás előtt.

Milliárdos ajándékot kapott Balog Zoltán egyházkerülete

Milliárdos ajándékot kapott Balog Zoltán egyházkerülete

A közvagyonhoz tartozott korábban a belvárosi épület.

© 2024 (v2.202102)